LOADING

Type to search

Κορωνοϊός: 5 νεκροί σήμερα – 56 νέα κρούσματα

Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: 5 νεκροί σήμερα – 56 νέα κρούσματα

Share

Στους 43 ανήλθαν οι νεκροί στη χώρα μας από επιπλοκές του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα της Δευτέρας. 

Όπως ανέφερε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, διαπιστώθηκαν 56 νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να έχει ανέλθει σε 1.212.

Στην πατρίδα μας βλέπουμε ότι μένουμε στο «καλό σενάριο». Είμαστε στη φάση του μετριασμού, εφαρμόζουμε τα μέτρα απόστασης, σημείωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας που δεν ξέχασε να μνημονεύσει τον Μανώλη Γλέζο που έφυγε από τη ζωή σήμερα.

Ο καθηγητής σχολίασε πως συστήνεται ο εμβολιασμός των παιδιών χωρίς καθυστέρηση, κυρίως των εμβολίων πρώτης προτεραιότητας. 

Σχετικά με τον έλεγχο πολιτών που ήταν σε καραντίνα 14 ημερών το αμέσως επόμενο διάστημα ο Σ. Τσιόδρας δήλωσε ότι υιοθετούνται κλινικά κριτήρια που δεν περιλαμβάνουν τον κλινικό έλεγχο, όπως π.χ. να μην έχεις τρεις ημέρες πυρετό και να έχουν περάσει επτά ημέρες από την αρχή των συμπτωμάτων. Οι μελέτες δείχνουν ότι μετά την 10η ημέρα δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια μετάδοσης. Σε κάθε περίπτωση το θέμα θα συζητηθεί αύριο.

Πηγή: real.gr