Πληκτρολογήστε την αναζήτησή σας

Επικαιρότητα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: 164 πρόστιμα σε 24 ώρες

Μοιραστείτε

Σε 164 ανέρχονται τα πρόστιμα για παράβαση της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού από τις 6 πμ της Δευτέρας μέχρι την ίδια ώρα την Τρίτη.

Τα πρόστιμα βεβαιώθηκαν σε άτομα που δεν είχαν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας οδηγός προσπάθησε να στείλει μήνυμα στον πενταψήφιο αριθμό την ώρα που τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί για έλεγχο. Σε μια άλλη περίπτωση, ο οδηγός εντοπίστηκε στην αντίθετη πλευρά του νομού από αυτή που κανονικά θα έπρεπε να κινείται βάσει των όσων είχε δηλώσει.

Παρότι χθες, Δευτέρα, οι αστυνομικοί ήταν πιο ελαστικοί και προχωρούσαν σε συστάσεις προς τους πολίτες, από σήμερα το μέτρο θα τηρείται αυστηρά.

Μάλιστα, γίνονται και έλεγχοι σε λεωφορεία και στάσεις, με τους αστυνομικούς να μπαίνουν μέσα για να διασταυρώσουν πως οι επιβάτες έχουν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης.

Υπεθυμίζεται ότι το πρόστιμο για όσους δεν τηρούν τα μέτρα στην απαγόρευση κυκλοφορίας, είναι ύψους 150 ευρώ.

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στα νέα αυστηρά μέτρα απαγόρευσης της μετακίνησης, λέγοντας πως «τα πρώτα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά με τους πολίτες να δείχνουν συμμόρφωση».

Μιλώντας αμέσως μετά τον καθηγτή Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως η πλειοψηφία των πολιτών μας αντιλαμβάνεται πλήρως την αναγκαιότητα αυτής της απόφασης και ακολουθεί τις οδηγίες.

Πηγή: cnn.gr