LOADING

Type to search

Κορωνοϊός: 17 νεκροί, 71 νέα κρούσματα, 695 το σύνολο στην Ελλάδα

Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: 17 νεκροί, 71 νέα κρούσματα, 695 το σύνολο στην Ελλάδα

Share

Ο Σωτήρης Τσιόδρας έκανε την καθιερωμένη ενημέρωση και ανέφερε πως η Ελλάδα ενδέχεται να έχει μέχρι 10.000 κρούσματα αυτή τη στιγμή.

Στους 17 έχουν φτάσει μέχρι τη Δευτέρα οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας. Μάλιστα, έκανε γνωστό περίπου 8.000 με 10.000 άτομα ενδέχεται να έχουν μολυνθεί στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό. 

Τα νέα κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο είναι 71 με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 695. Ακόμη υπάρχουν κρούσματα, τα οποία είναι απροσδιόριστα. Σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, 35 άτομα βρίσκονται διασωληνωμένα (34 άνδρες και μία γυναίκα) με το 74% των περιπτώσεων αυτών να έχει υποκείμενο νόσημα. Όπως ενημέρωσε ο κ. Τσιόδρας, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας είναι πλέον 695, καθώς υπήρξαν 71 νέα.

Οι νεκροί από τον ιό στη χώρα μας είναι 17, η μέση ηλικία των οποίων είναι τα 76 έτη. Ακόμη 114 άτομα νοσηλεύονται, ενώ 35 είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 74% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενα νοσήματα.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι αν μπορούσε να είμαστε σε απόσταση (στα δύο μέτρα ο ένας από τον άλλον) θα περιοριζόταν ο ιός αλλά αυτό δεν είναι εφικτό από κανέναν. «Ελπίζω να μην περάσουμε άλλες παρόμοιες καταστάσεις. Είναι η μάχη που κέρδισε μια νεαρή μητέρα σήμερα στο νοσοκομείο μας», τόνισε ο κ. Τσιόδρας. 

Πηγή: ethnos.gr