LOADING

Type to search

Κορωνοϊός: Τρεις νεκροί το τελευταίο 24ωρο – 495 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Τρεις νεκροί το τελευταίο 24ωρο – 495 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Share

Στους 9 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους δύο άνδρες από την Αθήνα και ένας στην Κοζάνη. Την ίδια ώρα, τα κρούσματα έχουν αυξηθεί 495 σε ενώ τα νέα που καταγράφηκαν είναι 31.

Συνολικά, 84 κρούσματα έχουν απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης, ενώ 90 ασθενείς νοσηλεύονται, οι 20 διασωληνωμένοι. 

Την ίδια ώρα, 19 έχουν πάρει εξιτήριο. 

Τα περισσότερα κρούσματα παραμένουν στην Αθήνα

Ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε πως σε δύο εβδομάδες θα έχουμε ακριβή εικόνα της πανδημίας, ενώ απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς τους πολίτες να σταματήσουν τα ταξίδια στην επαρχία.

«Δεν μπορεί να έχουμε περίπτωση στα Δωδεκάνησα και η μόνη επαφή με τη νόσο να είναι επισκέπτης από την Αθήνα», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

«Το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε είναι να μην έρθετε με κανέναν σε επαφή εκεί που ταξιδεύετε. Δεν είναι διακοπές. Αυτές οι συμπεριφορές δυσκολεύουν την προσπάθειά μας. Πόσες φορές πρέπει άραγε να το ξαναπώ», τόνισε. 

 Με τη σειρά του ο Nίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε πως «δεν πρέπει να κυκλοφορούμε».

«Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μια ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη. Μένουμε στο σπίτι. Κάποιοι συμπολίτες δεν το τηρούν και θεωρούν ότι είναι ώρα εκδρομής», είπε σε αυστηρό τόνο. 

Ο  υφυπουργός Πολιτικής προστασίας ανακοίνωσε πως κλείνουν οι λαϊκές αγορές αύριο, Σάββατο, ενώ από Δευτέρα θα λειτουργήσουν με τους μισούς παραγωγούς και με απόσταση.

Η έκκληση της κυβέρνησης στους πολίτες

Την ώρα που οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα με κατεύθυνση τα χωριά τους, κυβερνητικοί αξιωματούχοι καλούν τους πολίτες να απέχουν από αυτή την πρακτική καθώς «επιβαρύνουν πολλαπλά την κατάσταση».

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, Βασίλης Κικίλιας ζητώντας τους να μην μετακινούνται από την οικία τους και να μην πηγαίνουν στα χωριά τους.

Με μήνυμά του στα social media, ο υπουργός τονίζει πως αυτή η πρακτική επιβαρύνει «πολλαπλά την κατάσταση».

Συγκεκριμένα, ο κ, Θεοδωρικάκος αναφέρει σε tweet του: «Θέλω να απευθύνω ένα πολύ ισχυρό κάλεσμα, μια παράκληση προς όλους: δεν πρέπει να μετακινούμαστε, πρέπει να μένουμε κυρίως μέσα στο σπίτι και ιδίως δεν πρέπει να πηγαίνουμε στα χωριά απ’ όπου είναι η καταγωγή του καθενός διότι εκεί επιβαρύνουμε πολλαπλά την κατάσταση».

Την ίδια έκκληση κάνει και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος, παράλληλα, ζήτησε από τους πολίτες να συνεχίσουν να δωρίζουν αίμα.

Ο υπουργός Υγείας ανέβασε μια φωτογραφία του σε κέντρο αιμοδοσίας και έγραψε:

«Μένουμε σπίτι και βγαίνουμε μόνο για να δώσουμε αίμα, να σώσουμε ζωές. Ακόμη περισσότερο, αυτές τις δύσκολες στιγμές, στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Και τώρα υπάρχει πραγματικά πολύ μεγάλη ανάγκη».

Ουρές στα διόδια

Να σημειωθεί πως παρά τις αυστηρές οδηγίες της κυβέρνησης να μείνουμε σπίτι με στόχο τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού, πολλοί είναι οι Έλληνες που δεν συμμορφώνονται και φεύγουν για την επαρχία.

Η εικόνα στα διόδια των Αφιδνών και της Ελευσίνας το μεσημέρι της Παρασκευής ήταν απογοητευτική, καθώς πολλοί συμπολίτες μας αποφάσισαν να αφήσουν την Αθήνα και να πάνε στην επαρχία.

Μάλιστα, η έξοδος φαίνεται να είναι τόσο μεγάλη που σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων στα διόδια της Ελευσίνας!

Όπως καταγράφεται χαρακτηριστικά στον χάρτη της Google, στην Ολυμπία Οδό, στο ύψος των διοδίων της Ελευσίνας, ώρα 12:45, μεσημέρι Παρασκευής, είχε σχηματιστεί ουρά από αυτοκίνητα με πολίτες που εγκαταλείπουν τις πόλεις.

Πηγή: cnn.gr