LOADING

Type to search

Aσταμάτητος και στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς

Αθλητικά

Aσταμάτητος και στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς

Share

Με κεκτημένη ταχύτητα από την κατάκτηση του δεύτερου διαδοχικού τίτλου του Open της Μασαλίας, μπήκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Dubai Tennis Championships.

Ο Έλληνας τενίστας λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του Οπεν της Μασσαλίας πέρασε… αέρας με 7-6(1), 6-1 το εμπόδιο του Ισπανού Πάμπλο Καρένιο Μπούστα (Νο.27) και πήρε το «εισιτήριο» για τη φάση των «16», όπου θα αντιμετωπίσει αύριο (26/2, 14:00) τον Καζάκο, Αλεξάντερ Μπούμπλικ (Νο.47) και θα τα δώσει όλα για να πάρει μια ακόμα νίκη.

Απέναντι στον Μπούστα, δεν είχε σε καλή ημέρα το πρώτο του σερβίς, μιας και έπαιξε μόλις το 55% των πόντων του εκεί, όμως ενέπνεε φοβερή σιγουριά στους πόντους πίσω από το 2ο σερβίς του (17/25 κερδισμένους), καταφέρνοντας εν τέλει να μην απειληθεί πολλές φορές, όσο είχε τις μπάλες στα χέρια του.

Αρχικά προηγήθηκε με 3-0 στο εναρκτήριο σετ, όμως ο Μπούστα κατάφερε να αντιδράσει και με το μοναδικό μπρέικ που έκανε στο ματς, έφερε τον αγώνα στο 3-3.

Ο Ισπανός ήταν ψύχραιμος, έπαιζε εξαιρετικό τένις και έβαζε δύσκολα στον Στέφανο. Κρατώντας ο καθένας το σερβίς του, εύκολα ή δύσκολα, οι δυο τενίστες οδηγήθηκαν σε τάι-μπρέικ. Ο Μπούστα πάντως, χρειάστηκε να σώσει και σετ πόιντ του Στέφανου στο 6-5.

Στο τάι-μπρέικ, ο πιο ποιοτικός τενίστας και αυτός που είχε την μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, υπερίσχυσε. Δεν ήταν άλλος, από τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο 21χρονος κέρδισε 7/8 πόντους που παίχτηκαν και έγινε το αφεντικό στο ματς.

Ανεβάζοντας ρυθμό αμέσως μετά το κερδισμένο πρώτο σετ, ο Στεφ δεν άφησε περιθώριο παραμικρής αντίδρασης στον αντίπαλό του. Κέρδισε 29/42 πόντους του δευτέρου σετ, έχασε μόλις ένα γκέιμ και με 3/5 κερδισμένα μπρέικ πόιντς, “έκλεισε” υπέροχα το ματς με 6-1.

Είναι η πέμπτη διαδοχική νίκη του στο tour και πραγματικά φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Πηγή: cnn.gr