LOADING

Type to search

Τα Χιονοδρομικά Κέντρα που θα λειτουργούν το Σαββατοκύριακο (22&23/02/20)

Πελοπόννησος

Τα Χιονοδρομικά Κέντρα που θα λειτουργούν το Σαββατοκύριακο (22&23/02/20)

Share


Τα Χιονοδρομικά Κέντρα που θα λειτουργούν το Σαββατοκύριακο (22&23/02/20) εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες:

Στο Χ.Κ. 3-5 Πηγάδια είναι σίγουρα σε λειτουργία με τον εναέριο και τους Σ2 & Σ3 αναβατήρες και τις πίστες Αριστοτέλης (κεντρική), Παράδεισος και Παράδεισος πλατό, περιμένουμε όμως ενημέρωση για το τι επιπλέον θα είναι σε λειτουργία. Η τελευταία χιονόπτωση έφερε 20-25εκ φρέσκο χιόνι. Καιρός: αναμένετε ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα, μέτριας έντασης ανέμους και η θερμοκρασία στους -5C. Κατάσταση δρόμου: Ανοιχτός, προσοχή στον πρωινό παγετό – υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες στο όχημά σας. 

Το Χ.Κ. Ανηλίου πιθανόν θα είναι ανοιχτό με διθέσιο αναβατήρα και τον Συρόμενο, θα έχουμε νεότερη ενημέρωση αργότερα. Το Chalet Chamois θα είναι ανοιχτό και έτοιμο να σερβίρει ζεστό καφέ, σοκολάτα, φαγητό και επιδόρπια με τη φροντίδα του chef και της ομάδας του. Καιρός: αναμένετε συννεφιά με ήλιο και πιθανότητα ελαφριάς χιονόπτωσης το πρωί του Σαββάτου. Μέτριας έντασης άνεμοι. Θερμοκρασία -5 βαθμούς.

Το Χ.Κ. Βασιλίτσας είναι ανοιχτό για χιονοδρομία σήμερα με τον αναβατήρα Μ. Αλέξανδρο και την κεντρική πίστα του, 6α Λίμνες μήκους 1850 μ (Υψόμετρο: κορυφής 2150 μ., βάσης: 1830 μ.), την πίστα baby lift για τους μικρούς μας φίλους και τον αναβατήρα Φίλιππο με την πίστα 1 Στρούγκα μήκους 1040μ. Καιρός: αναμένετε ήλιος με σύννεφα και πιθανότητα ελαφριάς χιονόπτωσης το πρωί του Σαββάτου. Θερμοκρασία -5 βαθμούς. Κατάσταση δρόμου: Ανοιχτός χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων(Καλό είναι να έχετε πάντα μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες). Ωράριο λειτουργίας: 10:00-16:00. 

Το Χ.Κ. Βελουχίου θα είναι ανοιχτό με όλους τους αναβατήρες και πίστες σε λειτουργία. Η τελευταία χιονόπτωση έφερε 30εκ φρέσκο χιόνι. Καιρός: αναμένετε ήλιος με σύννεφα και πιθανότητα ελαφριάς χιονόπτωσης το πρωί του Σαββάτου. Μέτριας έντασης άνεμοι. Θερμοκρασία -6 βαθμούς. Οδικό Δίκτυο: Δρόμοι ανοιχτοί χωρίς αλυσίδες.

Το Χ.Κ. Βιτσίου αναμένουμε ενημέρωση. Το Χ.Κ. Βιτσίου λειτουργεί μόνο Σάββατο & Κυριακή.

Στο Χ.Κ. Ελατοχωρίου 15 πόντους φρέσκο χιόνι έδωσε η χθεσινή χιονόπτωση. Θα λειτουργήσει όλο το βουνό εκτός το τελευταίο απότομο της κεντρικής πίστας.  Καιρός: αναμένετε ήλιος με λίγα σύννεφα, μέτριας έντασης άνεμοι και η θερμοκρασία στους -4°C.  Οδικό Δίκτυο: οι δρόμοι είναι ανοιχτοί.

Το Χ.Κ. Ζήρειας θα είναι ανοιχτό μόνο για βόλταμε το σαλέ. Δεν έχει επαρκή χιόνωση.

Το Χ.Κ. Καϊμακτσαλάν είναι σε λειτουργία με τους αναβατήρες Κρέμαση, Μετερίζι, Σαραντόβρυση 1 και Baby lifts και τις πίστες 6 & 8. Καιρός: αναμένετε  ηλιοφάνεια, θερμοκρασία κυμαίνεται στους -8°C και ο άνεμος είναι μέτριος.  Οδικό Δίκτυο: οι δρόμοι είναι ανοιχτοί.

Στο Χ.Κ. Καλαβρύτων τα επιπλέον 15 εκατοστά φρέσκου χιονιού που πρόσθεσε η τελευταία χιονόπτωση, θα επιτρέψουν, να επανέλθει το κέντρο σε πλήρη λειτουργία. Έτσι πιο αναλυτικά θα είναι σε λειτουργία οι Αναβατήρες: Ερμής: Ανοικτός για χιονοδρομία, Αχιλλέας: Ανοικτός για χιονοδρομία, Δάφνη: Ανοικτός για χιονοδρομία, Ηρακλής: Ανοικτός για χιονοδρομία, Θέτις: Ανοικτός για χιονοδρομία, Άρτεμις: Ανοικτός για χιονοδρομία, Στύγα: Ανοικτός για χιονοδρομία. Πίστες για χιονοδρομία: Λητώ (Πράσινη), Δανάη (Μπλε), Φαίδρα (Μπλε), Αριάδνη (Κόκκινη), Αρμονία (Μπλε), Αλκμήνη (Πράσινη),Ισμήνη(Μπλε), Ηλέκτρα (Κόκκινη), Ειρήνη (Κόκκινη), Νεφέλη (Κόκκινη). Snowpark: Ανοικτό.  Καιρός: αναμένετε μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας με άνεμους χαμηλής έντασης.  Κατάσταση δρόμου: Ανοιχτός χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων (Καλό είναι να έχετε πάντα μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες). Ωράριο λειτουργίας: 09:00- 16:00. 

Το Χ.Κ. Λαϊλια θα είναι ανοιχτό για χιονοδρομία με τον Συρόμενο 1 μέχρι τον 3ο διάδρομο και το Baby lift. Το σαλέ θα είναι σε λειτουργία (09:00-17:00). Καιρός: Πιθανή χιονόπτωση νωρίς το πρωί. Ασθενής Β ΒΑ άνεμος όλη την ημέρα. Ηλιοφάνεια μετά το μεσημέρι. Θερμοκρασία από -6°C έως -3°C. Οδικό Δίκτυο: Δρόμοι ανοιχτοί χωρίς αλυσίδες. Προσοχή στα τελευταία δύο χιλιόμετρα λόγω του πρωινού παγετού. Ωράριο λειτουργίας 09:00-15:00.

Το Χ.Κ. Μαινάλου θα είναι ανοιχτό μόνο για βόλτα με το σαλέ. Δεν έχει επαρκή χιόνωση.

Στο Χ.Κ. Μετσόβου Πολιτσιές θα είναι ανοιχτό μόνο για βόλτα.

Το Χ.Κ. Παρνασσού θα λειτουργήσει σήμερα με τους Αναβατήρες: Αφροδίτη, Βάκχος, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Ερμής, Ηνίοχος, Δίας, Ήρα, Παν, Πυθία και baby 1, 3 & 4 και τις ΠΙΣΤΕΣ: Αφροδίτη (1 & 1α), Βάκχος (2, 2α, 2β, 15α), Τηλέμαχος (3), Αίολος (4), Περικλής (5), Ηρακλής (8), Διηάνειρα (12), Παν (10), Πυθία (14 & 14α), Ηνίοχος (6), Δίας (13, 16 & 19), Ήρα (7 & 7α), Περιφερειακή (24), snowpark και baby 1, 2, 3 & 4. ΚΑΙΡΟΣ: αναμένονται νεφώσεις και κάποιες ασθενείς χιονοπτώσεις, νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι – ισχυροί Β/ΒΔ και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ -8C και -6C. ΔΡΟΜΟΙ: Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο ΧΚΠ είναι ανοιχτοί. Σε κάθε περίπτωση και για τη δική σας ασφάλεια, όταν οδηγείτε στο βουνό να έχετε πάντοτε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες. ΩΡΑΡΙΟ: Το ωράριο του ΧΚΠ θα είναι 08:00-16:00. Το φρέσκο χιόνι που έπεσε στο βουνό φθάνει τα 40 εκ.

Στο Χ.Κ. Περτουλίου  θα είναι ανοιχτό με τις δραστηριότητες όπως τα έλκηθρα, άλογα και βόλτες με τις γουρούνες (atv). Για χιονοδρομία δεν είναι επαρκής η χιόνωση. Καιρός: αναμένετε 

Το Χ.Κ. Πηλίου θα παραμείνει κλειστό. Η χιονόπτωση μικρής έντασης αλλά με πολύ αερα, που σημειώθηκε την Πέμπτη από το απόγευμα, δεν μπόρεσε να καλυφθεί επαρκώς τα χώματα ώστε να μπορέσει το χιονοδρομικό κέντρο να λειτουργήσει με ασφάλεια.

Το Χ.Κ. Πισοδερίου θα είναι σε λειτουργία με τους αναβατήρες Πάνω καρεκλάκι & baby lift και το πιατάκι και τις πίστες Περιφερειακή (Αφροδίτη), Κεντρική (Ηρακλής), τουριστική και τα baby. Η κορυφή του χιονοδρομικού κέντρου έχει προβλήματα λόγω έλλειψης χιονιού. Καιρός: αναμένετε ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα με θερμοκρασία στους -4°C. Δρόμος ανοιχτός χωρίς αλυσίδες.

Το Χ.Κ. Σελίου είναι ανοιχτό μόνο για βόλτα με την εναέρια καρέκλα.  Καιρός: αναμένετε ηλιοφάνεια. Ωράριο λειτουργίας 9:00-16:00. Οδικό Δίκτυο: Δρόμοι ανοιχτοί χωρίς αλυσίδες.

Το Χ.Κ. Φαλακρού θα είναι σε λειτουργία για χιονοδρομία τα Baby Lifts της βάσης με οριακό χιόνι αλλά με πολλή καλή ποιότητα, σε λειτουργία επίσης θα είναι και η τετραθέσια καρέκλα μόνο για βόλτα. Ανοιχτά θα είναι τα καφέ της βάσης και της κορυφής και οι σχολές σκι. Ωράριο λειτουργίας 9:00-16:00. Καιρός: αναμένετε συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας και η θερμοκρασία στους -5°C. Οδικό Δίκτυο: Δρόμοι ανοιχτοί χωρίς αλυσίδες.  

Το Χ.Κ. Τροόδους Κύπρου είναι ανοιχτό με όλους τους αναβατήρες και τις πίστες τους.  Οι αναβατήρες λειτουργούν από τις 09:00 έως τις 16:00 όλη την εβδομάδα κατά τη χειμερινή περίοδο. Θερμοκρασία κοντά στο εστιατόριο Dias: 3 °C.  Μέγιστο βάθος Χιονιού σε Σκιά Dias: 90εκ. Η πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο Troodos γίνεται χωρίς αλυσίδες.

Σημείωση: Προσπαθούμε για την βέλτιστη ενημέρωση της λειτουργίας των Χ/Κ, αλλά κάποιες φορές υπάρχει καθυστέρηση στην ενημέρωση από τα Χιονοδρομικά Κέντρα προς εμάς, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν και των ξαφνικών αλλαγών.

Πηγή: https://xionodromika.gr/ta-xionodromika-pou-tha-leitourgisoyn-to-sabbatokyriako/