LOADING

Type to search

Θέμα: Συνέδριο “Future of Retail” :Ευκαιρίες και προκλήσεις του μέλλοντος για το εμπόριο

Κορινθία

Θέμα: Συνέδριο “Future of Retail” :Ευκαιρίες και προκλήσεις του μέλλοντος για το εμπόριο

Share


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο συνέδριο «Future of Retail» που διοργάνωσε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας στις 7 & 8 Φεβρουαρίου. Βασικός στόχος του συνεδρίου ήταν η ανάδειξη όλων των προκλήσεων και ευκαιριών του μέλλοντος, για το εμπόριο και την μετάβασή του στο ψηφιακό περιβάλλον, υπό το πρίσμα της 4ηςΒιομηχανικής Επανάστασης.

Καταξιωμένοι ομιλητές  της  χώρας, αλλά και του εξωτερικού παρουσίασαν τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες , καινοτόμες στρατηγικές , τις νέες τάσεις στις πληρωμές, καθώς και το μέλλον της εργασίας  και του εμπορίου στα σύγχρονα κέντρα των πόλεων.

Παρουσία στο συνέδριο της ΕΣΕΕ έδωσαν επιπλέον ο Πρωθυπουργός κος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αντιπροέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κος Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κος Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κος Νίκος  Παπαθανάσης, οι οποίοι σημείωσαν τις κινήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε επίπεδο προγραμμάτων , εκπαίδευσης ,εργαλείων και υποδομών, ώστε να διευκολυνθεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα κατά την μετάβασή της στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον.

Ειδικότερα, όσον αφορά το Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ), έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ότι μέσα στις επόμενες βδομάδες  θα τρέξουν δυο προσκλήσεις από το ΕΣΠΑ για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η πρώτη θα αφορά επενδύσεις τεχνολογικού εξοπλισμού και η δεύτερη εκπαίδευση πάνω σε νέες τεχνολογίες .

Στο συνέδριο παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου Β.Γεώργαρης, με τον Γενικό Γραμματέα Α.Καϊλάνη  και τον Αντιπρόεδρο κο Ι.Μπεζιργιάννη, που παρακολούθησαν από κοντά την ανάλυση των διεθνών τάσεων για το μέλλον του εμπορίου.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Β.ΓΕΩΡΓΑΡΗΣ                                 Α.ΚΑΪΛΑΝΗΣ