LOADING

Type to search

Λουτράκι: Αποζημίωση 2.000 ευρώ σε γυναίκα για δάγκωμα σκύλου

Κορινθία

Λουτράκι: Αποζημίωση 2.000 ευρώ σε γυναίκα για δάγκωμα σκύλου

Share

Το περιστατικό συνέβη στο Λουτράκι Κορινθίας στις 30-10-2013 και ώρα 12.15. Η 63χρονη τότε γυναίκα είχε βγει από το αυτοκίνητο της με σκοπό να μπει στη πολυκατοικία όπου διαμένει. Ξαφνικά και απρόκλητα, προτού καλά καλά διασχίσει τον δρόμο δέχθηκε επίθεση από δυο μεγαλόσωμους σκύλους απροσδιόριστης ράτσας-μέλη ομάδας σκύλων (έξι στον αριθμό συνολικά) που άνηκαν σε ηλικιωμένο ζευγάρι το οποίο διαμένει στη διπλανή μονοκατοικία.

Τα δυο σκυλιά είχαν βρεθεί εκτός της αυλής της μονοκατοικίας, ελεύθερα, χωρίς φίμωτρο και λουρί ελέγχου, ενώ εκτός σπιτιού βρισκόταν και η ιδιοκτήτρια τους χωρίς όμως να έχει τη δυνατότητα να τα ελέγξει.

Το θύμα είχε μόλις σταθμεύσει το αυτοκίνητο της όταν διαπίστωσε την παρουσία των σκύλων. Κόρναρε δυο φορές προκειμένου να φύγουν από μπροστά της, κάτι που κατάφερε προσωρινά. Ωστόσο όταν ξεκίνησε να περάσει τον δρόμο αυτά επέστρεψαν και τις επιτέθηκαν, ο ένας μπροστά και ο άλλος πίσω, ρίχνοντας την στο έδαφος, χωρίς μάλιστα η ίδια να τα προκαλέσει. Από την πτώση η άτυχη γυναίκα χτύπησε το κεφάλι της, ενώ οι σκύλοι την δάγκωναν ταυτόχρονα σε χέρια και πόδια.

Η γυναίκα άρχισε να ουρλιάζει καλώντας απεγνωσμένα σε βοήθεια. Για καλή της τύχη υπάλληλοι του Δήμου Λουτρακίου που εργάζονταν σε κοντινή σχετικά απόσταση άκουσαν τις φωνές και έσπευσαν αμέσως να την βοηθήσουν, διώχνοντας τους σκύλους από πάνω της. Μάλιστα τα σκυλιά αμέσως μετά έτρεξαν πίσω στην ιδιοκτήτρια τους, η οποία αφού τα έβαλε πίσω στην αυλή, επέστρεψε στο σημείο για να ρωτήσει την άτυχη γυναίκα αν τα σκυλιά… την δάγκωσαν πολύ ή λίγο και στη συνέχεια αποχώρησε στην οικία της σα να μην έχει συμβεί το παραμικρό, αφήνοντας την αιμόφυρτη και έντρομη πάνω στο δρόμο.

Το θύμα κατέθεσε μήνυση και αγωγή κατά των ιδιοκτητών των σκύλων και το Ειρηνοδικείο Κορίνθου την δικαίωσε, υποχρεώνοντας τους εναγόμενους να της καταβάλουν το ποσό των 2.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη λόγω της ψυχικής και σωματικής κακοποίησης.

Διαβάστε περισσότερα στο: https://www.protothema.gr/greece/article/973423/apozimiosi-2000-euro-se-gunaika-gia-dagoma-skulou/