LOADING

Type to search

Eurovision 2020: Η Στεφανία Λυμπερακάκη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα – Ανακοινώθηκε επισήμως

Επικαιρότητα

Eurovision 2020: Η Στεφανία Λυμπερακάκη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα – Ανακοινώθηκε επισήμως

Share

Η Στεφανία Λυμπερακάκη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη φετινή Eurovision, όπως ανακοινώθηκε επισήμως, απόψε, από το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ.

Η 17χρονη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 65ο Διαγωνισμό της Eurovision που θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, από τις 12 έως και τις 16 Μαΐου. «Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύομαι κι εγώ να το πιστέψω, αλλά μπορώ επιτέλους να επιβεβαιώσω τις φήμες που κυκλοφορούν εδώ και αρκετές εβδομάδες! Ναι, θα είμαι η εκπρόσωπος της χώρας μου στη φετινή Γιουροβίζιον στο Ρότερνταμ και ευχαριστώ πάρα πολύ την ΕΡΤ που έκανε το πιο τρελό μου όνειρο πραγματικότητα!!», έγραψε στο Instragram.

«Αν και γεννήθηκα στην Ολλανδία, έρχομαι κάθε χρόνο στην Ελλάδα και τη λατρεύω όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Υπόσχομαι να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και να σας κάνω υπερήφανους!»

Η Στεφανία Λυμπερακάκη είχε γεννηθεί τον Δεκέμβριο του 2002 από Έλληνες γονείς στην Ουτρέχτη και κατάγεται από το χωριό Σοφικό του Έβρου. Σε ηλικία 9 ετών συμμετείχε στο Ολλανδικό The Voice Kids όπου είχε ήδη ξεχωρίσει και μετρά αρκετές συμμετοχές στην παιδική χορωδία της Ολλανδίας με την οποία τραγούδησε μπροστά στα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Ολλανδίας. Το 2016, μαζί με τις Kisses είχε κερδίσει τον ολλανδικό εθνικό τελικό εκπροσωπώντας τότε την Ολλανδία στην Junior Eurovision, όπου κατέκτησε την 8η θέση. 

Η ελληνικής καταγωγής τραγουδίστρια είχε στείλει αρκετά κομμάτια και επελέγη η πρόταση του μουσικουσυνθέτη Δημήτρη Κοντόπουλου με pop – dance χορευτικά στοιχεία. Στην ενορχήστρωσή του υπάρχει σαφές ελληνικό ηχόχρωμα, με παραδοσιακά έγχορδα όργανα, σύμφωνα με τους ανθρώπους που του έχουν ήδη ακούσει και μίλησαν, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, στο Star. Θέμα του τραγουδιού είναι οι «υπερδυνάμεις» που πρέπει να έχει μια έφηβη για να ανταπεξέλθει στις καθημερινές προκλήσεις και δυσκολίες.

Πέρυσι είχε εμφανιστεί στα ελληνικά «MAD Video Music Awards» μαζί με την Ιλένια Ουίλιαμς και την Κόνι Μεταξά. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, τη σκηνική παρουσία θα αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός,.

Πηγή: https://m.lifo.gr/now/culture/268809/eurovision-2020-i-stefania-lymperakaki-tha-ekprosopisei-tin-ellada-anakoinothike-episimos?utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1580760022