Πληκτρολογήστε την αναζήτησή σας

Κορινθία

Ατύχημα 31/01/2020-Κοινή ανακοίνωση σωματείου, ΠΟΕ, Εργατικού Κέντρου Κορίνθου

Μοιραστείτε

Όλη μας η σκέψη αυτές τις στιγμές, είναι στους συναδέλφους, στα αδέλφια μας, που δίνουν την μεγαλύτερη μάχη τους και στις οικογένειες τους.
Στις 31/1/2020 στις 22.15 έγινε ατύχημα, το οποίο προκλήθηκε από έκρηξη στο κτήριο του ιατρείου της U-3700, αν και στον περιβάλλοντα χώρο δεν εκτελούνταν εργασίες.
Συνέπεια αυτού ήταν να τραυματιστούν σοβαρά 4 συνάδελφοι οι όποιοι βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
Τα αίτια του ατυχήματος είναι υπό διερεύνηση, μετά από κοινή απαίτηση του σωματείου μας , της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας, και του συνόλου των εργαζομένων, από αρμόδια κλιμάκια πυροσβεστικής και ΣΕΠΕ. Τα πορίσματα που θα εξαχθούν ,θα αξιολογηθούν έτσι ώστε καταρχήν να μην επιτρέψουμε να επαναληφθεί.
Αυτό που προέχει αυτήν την στιγμή είναι η υγεία των συναδέλφων μας.
Προσευχόμαστε να βγουν νικητές σε αυτήν την μάχη.
Καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολο είναι αυτήν την στιγμή αλλά πρέπει όλοι μας να δείξουμε την απαραίτητη ψυχραιμία προκειμένου να αποκατασταθεί το αίσθημα της ασφάλειας σε όλους τους εργαζόμενους στο διυλιστήριο, καθώς ένας μεγάλος όγκος εργασιών είναι ακόμα σε εξέλιξη και είναι βασική υποχρέωση μας να ολοκληρωθούν με ασφάλεια.
Σε κοινή σύσκεψη της Διοίκησης του Σωματείου , της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας και του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου, έγινε η αποτίμηση των μέχρι τώρα δεδομένων που οδήγησαν σε αυτό το σοβαρό ατύχημα και εκφράστηκε από τα δευτεροβάθμια όργανα η πλήρης συμπαράσταση του συνόλου των εργαζομένων στον κλάδο και στην Κορινθία, με βασικό μέλημα όλων μας να μην υπάρξουν άλλα τέτοια ατυχήματα.
ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ
Για τη Διοίκηση
Ο Πρόεδρος
Τριπικέλης Κωνσταντίνος
Ο Γραμματέας
Βαιας Παναγιώτης
Για την Ομοσπονδία ΠΟΕ
Κοντουσιάδης Παναγιώτης
Για το Εργατικό Κέντρο
Κορίνθου
Κατεμής Κώστας