LOADING

Type to search

Όσοι έχασαν την Αλεξάνδρειά τους, φαίνεται να χάνουν και την πολιτική τους αξιοπρέπεια

Πολιτική

Όσοι έχασαν την Αλεξάνδρειά τους, φαίνεται να χάνουν και την πολιτική τους αξιοπρέπεια

Share

Η απώλεια του μέτρου και η κυριαρχία μιας τρικυμίας εν κρανίω χαρακτηρίζουν τον τελευταίο καιρό τον κ. Τατούλη και στελέχη της παράταξής του. Κάποιοι αυτή την εποχή ζούνε με τη λογική του ξεπεσμένου πρίγκιπα που αναζητά το χαμένο του φέουδο. Δεν έχουν συνηθίσει στην ιδέα ότι πρέπει να αποχαιρετήσουν την Αλεξάνδρεια που έχασαν, όπως λέει ο ποιητής. Έχουν επιλέξει έναν αυτοκαταστροφικό δρόμο που οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο. 

Η πορεία της παράταξης “ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο”, από την αρχή της παρουσίας της στο Περιφερειακό Συμβούλιο, είναι ξεκάθαρη και διαυγής. Με βάση τις αρχές, τις αξίες, την πολιτική ιδεολογία μας και με κεντρικό γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων των πελοποννησίων πολιτών, επιλέγουμε κάθε φορά την τακτική μας και προσδιορίζουμε τις παρεμβάσεις μας στο πλαίσιο του Περιφερειακού Συμβουλίου. 

Στα κεντρικά πολιτικά θέματα δίνουμε τις μεγάλες μας μάχες. Μέχρι τώρα νικηφόρες μάχες, αφού, κόντρα στην άποψη της Περιφερειακής Αρχής, κατορθώσαμε μαζί με άλλες παρατάξεις να περάσουμε αποφάσεις εναντίον των κυβερνητικών παρεμβάσεων αλλοίωσης του θεσμικού πλαισίου του ‘‘Κλεισθένη’’ και της απλής αναλογικής. Κατορθώσαμε επίσης να υιοθετήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο απόφαση καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής στο θέμα της βίαιης παύσης λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων, πάλι αντίθετα με τη θέση της παράταξης του κ. Νίκα. Μπορέσαμε ακόμη, μέσα στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το οικονομικό έτος 2020, να περάσουμε ψήφισμα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική αφαίρεσης πόρων και αρμοδιοτήτων από τον α’ και β’ βαθμό Αυτοδιοίκησης. Τα κραυγαλέα ψέματα, τα έωλα επιχειρήματα και τα μακιαβελικά σενάρια του κ. Τατούλη και στελεχών της παράταξής του δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται στην πράξη και πέφτουν στο κενό. 

Ταυτόχρονα όμως, στα κεντρικά πελοποννησιακά – αυτοδιοικητικά ζητήματα που αφορούν δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, ζητήματα που αφορούν την ουσία και τις πολιτικές ανάπτυξης για την Περιφέρειά μας, δε μπορούμε παρά να αναζητούμε τις μέγιστες δυνατές συνθέσεις και συναινέσεις, όχι ετεροπροσδιοριζόμενοι, αλλά καταθέτοντας πάντα με παρρησία και σαφήνεια τη δική μας πρόταση. Τέτοια ήταν και η διαδικασία στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο και είμαστε υπερήφανοι γιατί ως παράταξη καταθέσαμε μια ώριμη, επεξεργασμένη πρόταση δέκα σημείων για την τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου, η οποία έγινε τελικά αποδεκτή από την πλειοψηφία των Περιφερειακών Συμβούλων. Άλλωστε, αυτή είναι η ουσία του θεσμικού πλαισίου της απλής αναλογικής, την οποία εμείς πρεσβεύουμε και υπηρετούμε και με βάση την οποία έχει εκλεγεί το υπάρχον Περιφερειακό Συμβούλιο. 

Εκείνοι που αρχικά εξέφραζαν δημόσια την πεποίθησή τους ότι θα συνδιοικούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου με την παράταξη του κ. Νίκα, έχοντας και αυτοί ίδιον αριθμό (17) Περιφερειακών Συμβούλων, εκείνοι που επιδόθηκαν στη συνέχεια σε συστηματική προσπάθεια κωλυσιεργίας και μπαχαλοποίησης του Περιφερειακού Συμβουλίου, τώρα έχουν την απαίτηση οι υπόλοιπες περιφερειακές παρατάξεις να λειτουργούν ως δική τους ουρά. Η τακτική αυτή του κ. Τατούλη και της παράταξής του, τακτική που έχει πλέον γίνει αντιληπτή από τους πελοποννήσιους πολίτες,  τους οδηγεί στα άκρα του πολιτικού παραλογισμού και στην προϊούσα πολιτική περιθωριοποίηση. Καιρός να σοβαρευτούν.