LOADING

Type to search

Η Ιωάννα Κασίμη στο μεγαλύτερο Ηπειρώτικο αντάμωμα (φωτογραφίες)

Πολιτική

Η Ιωάννα Κασίμη στο μεγαλύτερο Ηπειρώτικο αντάμωμα (φωτογραφίες)

Share

Η Ιωάννα Κασίμη (Υπ.Περιφερειακή σύμβουλος με την πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο του Π.Νίκα) που κατάφερε να μείνει αξέχαστη για το ήθος και την αγωνιστικότητά της κατά την προεκλογική περίοδο και όχι μόνο, για μία ακόμα φορά έδωσε το παρόν στην «Πίτα του Ηπειρώτη» 2020.

Ιωάννα Κασίμη: Έγινε χθες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η «Πίτα του Ηπειρώτη» 2020. Το μεγαλύτερο Ηπειρώτικο αντάμωμα της Ηπείρου, όπου κάθε χρόνο γίνεται στην Αθήνα από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, τον κορυφαίο φορέα της Ηπειρώτικης Αποδημίας στον κόσμο.

Ηπειρώτες από κάθε γωνιά της γης ανταμώσαμε για να τιμήσουν την παράδοση. Να τιμήσουμε τον Ηπειρώτικο τόπο με τη βαθιά χορευτική του παράδοση, με τα πολλαπλά ήθη και έθιμά του.

Ας μην ξεχνάμε ότι η ιστορία της Ηπείρου είναι συνυφασμένη με τους αέναους μισεμούς, τα αλλεπάλληλα ξεχωρίσματα. Οι Ηπειρώτες ξέρουν να ζουν, αλλά και να τραγουδούν την ξενιτιά.

Οι συμμετοχή των χορευτών και χορευτριών μεγάλη. Χορεύουν χορούς από τα Γιάννενα, την Άρτα, την Πρέβεζα, την Ηγουμενίτσα. Κάθε πόλη, κάθε χωριό της Ηπείρου έχει κάτι να δώσει, κάτι να πει. Τι καλύτερο όλο αυτό να εκφράζεται μέσα από το χορό. Από τον εσωτερικό κόσμο του κάθε Ηπειρώτη που ζει και αναβιώνει την Ηπειρώτικη παράδοση.