LOADING

Type to search

Τέλος σε σπείρα που διακινούσε χασίς στη μισή χώρα

Επικαιρότητα

Τέλος σε σπείρα που διακινούσε χασίς στη μισή χώρα

Share

Σε Αρκαδία, Λακωνία, Αχαΐα, Αττική, Κυκλάδες και Κρήτη διακινούσε από τον Οκτώβριο του 2019 μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης που καλλιεργούσαν τα μέλη της, μια εξαμελής εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε με επιχείρηση, η οποία οργανώθηκε από την Ασφάλεια Τρίπολης με την συνδρομή της Ασφάλειας Σπάρτης και των Ο.Π.Κ.Ε. Αρκαδίας και Λακωνίας σε περιοχές του Δήμου Σπάρτης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που υλοποιήθηκε μετά την αξιολόγηση στοιχείων, συνελήφθησαν οι δράστες ηλικίας 49 ως 64 χρόνων και έγιναν παράλληλες έρευνες σε κατοικίες, αποθήκες, υπαίθριους χώρους και οχήματα. Συνολικά, κατασχέθηκαν πάνω από 94 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 449 κιλών, καθώς και άλλα 108 κιλά φύλλα και κλαδιά κάνναβης. Η διάθεσή τους στην παράνομη αγορά, υπολογίζεται ότι θα απέφερε στην εγκληματική οργάνωση περισσότερα από 1.000.000 ευρώ.

Ακόμη, βρέθηκαν πλήθος συσκευές κινητής τηλεφωνίας και κάρτες sim σε στοιχεία αλλοδαπών με τα οποία επικοινωνούσαν οι δράστες με συνθηματικές εκφράσεις, τέσσερις ηλεκτρονικές ζυγαριές, πέντε κυνηγετικά όπλα χωρίς άδειες κατοχής, πλήθος φυσίγγια και ένα μηχάνημα καταμέτρησης χρημάτων, που θα τους χρειαζόταν για να μετρούν τα παράνομα κέρδη τους, καθώς κατασχέθηκαν και μετρητά ύψους 42.100 ευρώ! Επιπλέον, βρέθηκαν και εξετάζονται ιδιόχειρες σημειώσεις για την πώληση των ναρκωτικών που αποτελούν πειστήρια για την δράση της σπείρας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης που άσκησε σε βάρος τους δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καλλιέργεια, μεταφορά, αποθήκευση, επεξεργασία και πώληση ναρκωτικών. Στην δικογραφία περιλαμβάνονται και άλλα 15 άτομα, τα οποία προμηθεύονταν ναρκωτικά από την σπείρα και έχουν εξακριβωθεί τα στοιχεία τους.

Πηγή: protothema.gr