LOADING

Type to search

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Στους «8» η Εθνική ανδρών, που νίκησε 14-7 τη Ρουμανία

Αθλητικά

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Στους «8» η Εθνική ανδρών, που νίκησε 14-7 τη Ρουμανία

Share

Ο πρώτος στόχος για την Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, που ήταν η πρόκριση στα προημιτελικά του ευρωπαϊκου και ταυτόχρονα η εξασφάλιση της παρουσίας στο προ-Ολυμπιακό, επετεύχθη με τη νίκη 14-7 επί της Ρουμανίας.

Αν και δεν ξεκίνησε καθόλου καλά τον αγώνα, τελικά η Εθνική ανδρών συνέτριψε την Ρουμανία στους 16 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και πήρε το εισιτήριο για τους 8.

Με τον Κώστα Γαλανίδη κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε τον αγώνα ο Θοδωρής Βλάχος και με την Εθνική να σκοράρει πρώτη με τον Χριστόδουλο Κολόμβο. Ο φουνταριστός της ελληνικής ομάδας έκανε το 1-0, όμως στη συνέχεια, οι Ρουμάνοι κατάφεραν να κάνουν σερί 3-0 με την Εθνική να έχει στο ίδιο διάστημα 0/4 στον παίκτη παραπάνω! Σε αυτό το διάστημα ο Ρουμάνος τερματοφύλακας Μάριους Τικ ήταν ανίκητος.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, οι Ρουμάνοι έφτασαν πολύ γρήγορα στο +3 με τον Οάντα κάνοντας το 4-1. Το σερί των Ρουμάνων το σταμάτησε ο Κώστας Γενηδουνιάς με ωραίο σουτ από την περιφέρεια κάνοντας το 4-2. Ο ίδιος παίκτης με τρομερή προσωπική προσπάθεια έκανε το 4-3.

Ο Γενηδουνιάς συνέχισε να κουβαλά την Εθνική επιθετικά σημειώνοντας και τρίτο γκολ για να κρατήσει την ελληνική ομάδα στο -1 (5-4) από τη Ρουμανία. Ο Βλαχόπουλος έχασε πέναλτι και μαζί την ευκαιρία να ισοφαρίσει για την Εθνική με τον Τικ να αποκρούει. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 5-4 και την Εθνική να έχει 0/7 στον παίκτη παραπάνω και ένα χαμένο πέναλτι.

Το πρώτο γκολ στον παραπάνω ήρθε στο τρίτο οκτάλεπτο με τον Αλέξανδρο Γούνα να κάνει το 5-5 και ο Μάριος Καπότσης έκανε το 6-5! Φοβερή προσπάθεια (και πολύ έξυπνη) από τους Έλληνες διεθνείς με τον Γούνα να κάνει το 7-5!
Μεταμορφωμένη η Εθνική στο τρίτο οκτάλεπτο με τον Γενηδουνιά να σκοράρει και πάλι (4ο γκολ) για να πάει τη διαφορά στο +3 (8-5) με το ελληνικό σερί να φτάνει με γκολ του Καπότση και του Παπαναστασίου στο 7-0 (10-5). Την ίδια στιγμή η ελληνική άμυνα είναι απροσπέλαστη κρατώντας την εστία ανέπαφη 13 λεπτά!

H Εθνική δέχθηκε γκολ μετά από 16 λεπτά, με τον Νεγκρεάν να σκοράρει στον παίκτη παραπάνω για να κάνει το 10-6. Ο Γενηδουνιάς συνέχισε να σκοράρει από την περιφέρεια φτάνοντας τα πέντε γκολ για να γράψει το 11-6 και να βάλει τέλος στα σενάρια (επιστημονικής φαντασίας) για ανατροπή. Γενηδουνιάς (6/7 σουτ), Παπαναστασίου και Μουρίκης έβαλαν άλλα τρία γκολ και έγραψαν το τελικό 14-7.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό την ερχόμενη Τετάρτη (21:30) την Κροατία διεκδικώντας το πολυπόθητο εισιτήριο για την τετράδα.

Οκτάλεπτα 3-1, 2-3, 0-6,
Ρουμανία (Σάκης Κεχαγιάς) Νεγκρεάν 1, Γκεόργκε 1, Πριοτεάσα 1, Γκεοργκέσκου 1, Οάντα 1, Ράντου 1.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος) Κολόμβος 1, Γενηδουνιάς 6, Γούνας 2, Καπότσης 2, Παπανασταασίου 2, Μουρίκης.

Πηγή: sportsfeed.gr