LOADING

Type to search

Διοικητές νοσοκομείων: Άλλαξαν 13 από τον αρχικό κατάλογο

Επικαιρότητα

Διοικητές νοσοκομείων: Άλλαξαν 13 από τον αρχικό κατάλογο

Share

Μετά από οδηγίες του Μαξίμου δεκατρία πρόσωπα που περιλαμβάνονταν στον αρχικό κατάλογο τέθηκαν εκτός  και διορθώθηκαν τα λάθη που είχαν γίνει – Δείτε αναλυτικά τον κατάλογο.
Έναν νέο μερικώς τροποποιημένο κατάλογο με τους 111 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων του ΕΣΥ γνωστοποίησε το βράδυ της Δευτέρας τουπουργείο Υγείας. Όπως διευκρινίζει στη σχετική ανακοίνωση, ο νέος κατάλογος περιέχει 13 νέα πρόσωπα, καθώς έγιναν αποδεκτές οι παραιτήσεις 6 επιλεγέντων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών και παράλληλα ανακλήθηκαν 7 τοποθετήσεις που είχαν γίνει με την πρώτη διαδικασία. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές στα πρόσωπα που είχαν αρχικά επιλεγεί για να στελεχώσουν τις θέσεις διοικητών και υποδιοικητών στα νοσοκομεία έγιναν μετά από οδηγίες που δόθηκαν από το Μαξίμου, ιδιαίτερα μετά το σάλο που είχε προκληθεί με την επιλογή 80χρονου στη θέση του διοικητή του νοσοκομείου των Τρικάλων. 

Ειδικότερα, το υπουργείο Υγείας αναφέρει πως έγινε «μερική τροποποίηση της εντολής διορισμού των 111 διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων, στο πλαίσιο της οποίας: 1) Έγιναν αποδεκτές οι παραιτήσεις 6 επιλεγέντων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών και ορίζονται στη θέση τους νέοι, εκ της αξιολογικής κατάταξης της Επιτροπής. 2) Ανακαλείται η εντολή διορισμού 7 διοικητών και αναπληρωτών διοικητών και ορίζονται στη θέση τους νέοι, εκ της αξιολογικής κατάταξης της Επιτροπής». 

Επισημαίνεται επίσης από την ηγεσία του υπουργείου ότι το 77% των διοικητών είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και διδακτορικών. Το ποσοστό αυτό υπερβαίνει το 80% για τους διοικητές των μεγάλων νοσοκομείων.

Σύμφωνα με το νόμο 4633/2019 άρθρο 35, που ψηφίστηκε πρόσφατα, όλοι οι διοικητές θα υπογράψουν συμβόλαιο αποδοτικότητας, βάσει του οποίου θα αξιολογούνται τακτικά για το έργο τους, με συγκεκριμένους ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους και θα κρίνονται για την επάρκεια και την αποτελεσματικότητά τους.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα

Πηγή : https://www.protothema.gr/greece/article/958320/upourgeio-ugeias-o-oristikos-pinakas-diorizomenon-dioikiton-nosokomeion/