LOADING

Type to search

Σπείρα διακινούσε κοκαΐνη και υδροπονική κάνναβη στη Μεσσηνία

Πελοπόννησος

Σπείρα διακινούσε κοκαΐνη και υδροπονική κάνναβη στη Μεσσηνία

Share

Με μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και την Ο.Π.Κ.Ε. μια εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διακινούσαν από το Μάιο ως και το Σεπτέμβριο ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. 

Ήδη, ο ανακριτής Καλαμάτας είχε εκδώσει εντάλματα σύλληψης για πέντε Έλληνες ηλικίας 23 ως 54 χρόνων και έναν 25χρονο αλλοδαπό, μαζί με τους οποίους συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης άλλοι δυο Έλληνες -ένας 35χρονος και μια 29χρονη- καθώς στο σπίτι τους κατασχέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 72,30 γραμμαρίων και μια ζυγαριά ακριβείας.

Αλλά και στα σπίτια των μελών της εγκληματικής οργάνωσης βρέθηκαν ένα εργαστήριο για την καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης με πλήρη εξοπλισμό που αποτελείτο από λαμπτήρες, ανεμιστήρα, πολύπριζο και άλλες συσκευές, στο οποίο καλλιεργούνταν ένα δενδρύλλιο ύψους ενός μέτρου. Επίσης, κατασχέθηκαν μικροποσότητα κοκαΐνης, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 91,30 γραμμαρίων, μια ζυγαριά ακριβείας και επτά κινητά.

Από την έρευνα που προηγήθηκε είχε προκύψει ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις δηλωμένες στα στοιχεία αλλοδαπών «αχυράνθρωπων» και χρησιμοποιούσαν συνθηματική και κωδικοποιημένη ορολογία στις επικοινωνίες τους. Οι έρευνες συνεχίζονται για να διερευνηθεί το εύρος της δραστηριότητας της σπείρας και η τυχόν συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτήν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας που άσκησε σε βάρος τους διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνηση ναρκωτικών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 58χρονο Έλληνα. Παράλληλα, αποκαλύφθηκε ότι σε βάρος του 54χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Καλαμάτας για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών.

Πηγή: protothema.gr