LOADING

Type to search

Στη Βουλή φέρνει την παράταση συμβάσεων των εργαζόμενων στο ΚΕΦΙΑΠ Κορίνθου ο Γ. Ψυχογιός

Πολιτική

Στη Βουλή φέρνει την παράταση συμβάσεων των εργαζόμενων στο ΚΕΦΙΑΠ Κορίνθου ο Γ. Ψυχογιός

Share

Ο Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας με την οποία ζητεί την παράταση των συμβάσεων του προσωπικού του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Κορίνθου, που έχουν προσληφθεί μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ.

Πιο συγκεκριμένα, με το «Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 5500 ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 51 του ν.1892/1990 (Α’ 101) και οι οποίοι δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα». Η διάρκεια των συμβάσεων ήταν 12 μηνών. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που σχεδίασε και υλοποίησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ως ένα πρώτο μέτρο αντιμετώπισης της ανεργίας του εξειδικευμένου και επιστημονικού προσωπικού, προκειμένου να γίνει ανάσχεση του brain drain δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία, αλλά και να καλυφθούν πολύ σημαντικές ανάγκες δημοσίων φορέων.

Το έργο που προσφέρουν στην κοινωνία του Νομού Κορινθίας, και όχι μόνο, οι εργαζόμενοι είναι πολύ σημαντικό, καθώς το ΚΕΦΙΑΠ είναι το μοναδικό δημόσιο Κέντρο αποκατάστασης το οποίο προσφέρει υπηρεσίες σε ένα πολύ ευρύ φάσμα ασθενειών και παθήσεων που χρήζουν αποκατάστασης, φυσικοθεραπείας, εργοθεραπείας, λογοθεραπείας, συμβουλευτικής, ψυχολογικής υποστήριξης και ειδικής αγωγής. Υπενθυμίζεται ότι το ΚΕΦΙΑΠείχε απαξιωθεί πλήρως από την Κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα να κλείσει, παρότι διέθετε σύγχρονο εξοπλισμό και εγκαταστάσεις και επαναλειτούργησε πριν λίγους μήνες.

Είναι επιτακτική, λοιπόν, η ανάγκη ανανέωσης των συμβάσεων του σχετικού προγράμματος, διαφορετικά θα οδηγηθούμε σε ένα ακόμα πισωγύρισμα στα θέματα ιατρικής περίθαλψης, καθώς η υποστελέχωση του ΚΕΦΙΑΠ θα το καταστήσει πρακτικάανεπαρκές να ανταποκριθεί στις υπάρχουσες ανάγκες. Επιπλέον,η εμπειρία που έχουν αποκομίσει οι συμβασιούχοι σε αυτό το διάστημα θα είναι μεγάλο πλήγμα τόσο για το Κέντρο όσο και για το Νοσοκομείο Κορίνθου.

Καλούμε τους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας να ανταποκριθούνστο αίτημα των εργαζομένων εγκαίρως, ώστε να συνεχίσει το ΚΕΦΙΑΠ να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής και να σταματήσει η ανασφάλεια τουσημαντικού επιστημονικού δυναμικού που απασχολείται στο Κέντρο μέσω του ΟΑΕΔ.