LOADING

Type to search

Οι Κορίνθιοι πανηγύρισαν τη νίκη της Εθνικής στην Αρμενία (φωτό)

Αθλητικά

Οι Κορίνθιοι πανηγύρισαν τη νίκη της Εθνικής στην Αρμενία (φωτό)

Share

Η Εθνική έδωσε τη συνέχεια που περίμεναν όλοι μετά τον αγώνα με τη Βοσνία και αποδίδοντας ωραίο και επιθετικό ποδόσφαιρο, σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, νίκησε 1-0 την Αρμενίαστο Ερεβάν με γκολ του Λημνιού στο 34΄ και τελειώνει με θετικό πρόσημο τις υποχρεώσεις της στον 10ο προκριματικό όμιλο του Euro 2020, που θα περατωθούν την προσεχή Δευτέρα (18/11, 21:45) στο ΟΑΚΑ, με αντίπαλο τη Φινλανδία.

Η Ελλάδα είχε διάθεση, πάθος και έβγαλε και απόψε ωραία πράγματα στο χορτάρι του «Republican Stadium», πείθοντας ότι οι αλλαγές που προωθεί ο Φαν Σιπ στη φιλοσοφία της εμπεδώνονται ταχέως. Οι διεθνείς κυριάρχησαν, είχαν πολλές τελικές για δεύτερο κατά σειρά αγώνα και αφού στο 8ο λεπτό ο Μάνταλος «σημάδεψε» το αριστερό δοκάρι του Αϊραπετιάν, έφτασαν στο 0-1 στο 34΄ με τον Λημνιό, όταν ο Γιαννούλης έπαιξε το «1-2» με τον Μπακασέτα και πάσαρε στον συμπαίκτη του στον ΠΑΟΚ, που σουτάροντας με τη μία άφησε όρθιο τον Αρμένιο τερματοφύλακα, σημειώνοντας παράλληλα το πρώτο γκολ του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Προηγουμένως, στο 21ο λεπτό ο Πολωνός διαιτητής Ρατσκόφσκι είχε αρνηθεί το ολοκάθαρο πέναλτι σε ανατροπή του Γιαννούλη από τον Χαμπαρτσουμιάν, τιμωρώντας μάλιστα τον Έλληνα διεθνή με κίτρινη κάρτα για θέατρο! Στο ίδιο αγωνιστικό μοτίβο κινήθηκε και το δεύτερο ημίχρονο, με την Ελλάδα να έχει περιορίσει τους γηπεδούχους και με συνεχείς αλληλοκαλύψεις και ταχύτατη ανάκτηση της μπάλας να επιδιώκει ένα δεύτερο γκολ, που δεν ήρθε ποτέ λόγω αστοχίας αλλά κι επιπολαιότητας στο τελείωμα των φάσεων.

Η Εθνική απείλησε στο 47΄ και το 66΄ με τον Λημνιό (τα «έβγαλε» ο Αϊραπετιάν), τον Μπακασέτα στο 52΄ (σουτ άουτ), τον Παυλίδη στο 56΄ (έγινε κόντρα), τον Μασούρα στο 75΄ και ξανά με τον παίκτη του Ολυμπιακού στο 79΄, σε ανεπανάληπτη ευκαιρία: ο Παυλίδης σέντραρε από δεξιά και ο Μασούρας, ουσιαστικά σε άδεια εστία, αστόχησε.

Απέναντι στην ελληνική επιθετικότητα η Αρμενία είχε να επιδείξει μόνο το ακυρωμένο γκολ στο 62΄, όταν ο Μπαρσεγκιάν έπιασε δυνατό σουτ, ο Βλαχοδήμος απέκρουσε και στο ριμπάουντ σκόραρε από κοντά ο εκτεθειμένος Σαρκίσοφ. Από εκεί και ύστερα λίγα πράγματα για τους γηπεδούχους, που είχαν ξεκινήσει πολύ καλά αλλά «ξεφούσκωσαν» στη συνέχεια. Η Εθνική πέτυχε δεύτερη συνεχή νίκη ύστερα από περίπου δύο χρόνια, ενώ «ξέπλυνε» την οδυνηρή ήττα του περασμένου Ιουνίου στο ΟΑΚΑ (2-3).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πάβελ Ρατσκόφσκι (Πολωνία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπαρσεγκιάν, Χοβσεπιάν, Γεντιγκαριάν – Γιαννούλης, Σταφυλίδης, Μάνταλος

ΑΡΜΕΝΙΑ (Άμπραχαμ Χασμανιάν): Αϊραπετιάν, Χαμπαρτσουμιάν, Καλισίρ, Βοσκανιάν (83΄ Αβετισιάν), Ισκανιάν, Χοβνανισιάν, Χοβσεπιάν (78΄ Γεντιγκαριάν), Γκριγοριάν, Μπαρσεγκιάν, Βαρντανιάν (59΄ Σαρκίσοφ), Καραπετιάν.

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν Σιπ): Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Γιαννούλης, Χατζηδιάκος, Σταφυλίδης, Γαλανόπουλος, Κουρμπέλης, Μάνταλος (66΄ Μασούρας), Λημνιός, Μπακασέτας (81΄ Δώνης), Παυλίδης (74΄ Κουλούρης).

ΠΗΓΗ κειμένου : ΑΠΕ-ΜΠΕ