LOADING

Type to search

Με 26 θέματα συνεδριάζει τη Δευτέρα το Π.Σ Πελοποννήσου

Πελοπόννησος

Με 26 θέματα συνεδριάζει τη Δευτέρα το Π.Σ Πελοποννήσου

Share

Καλείστε στην 20η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, στις 11 Νοεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 4.00 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης».
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ:

 1. Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Θανάση Πετράκου, με θέμα: Σοβαρότατος κίνδυνος κατάρρευσης του κάστρου της Κορώνης.
 2. Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Πέτρου Τατούλη με θέμα: Διορισμός μετακλητού Εκτελεστικού Γραμματέα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
 3. Επερώτηση της Περιφερειακής Συμβούλου κ. Δήμητρας Λυμπεροπούλου με θέμα: Να αποτιμήσουμε ενεργειακά και να τοποθετήσουμε φωτοβολταϊκά στα κτίρια δημόσιας ιδιοκτησίας στην Περιφέρειά μας.
  -1-
 4. Επερώτηση των Περιφερειακών Συμβούλων κ.κ. Πετράκου και Δρούγκα με θέμα: Ταΰγετος – προβλήματα και αναπτυξιακό σχέδιο.
 5. Επικύρωση πρακτικών της 18ης και 19ης / 2019 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.
 6. Άρνηση σύγκλησης έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΤΑΠΤοΚ ΑΡΚΑΔΙΑ 2020».
  ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος
 7. Ανασυγκρότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων στα διοικητικά όργανα και στους ιδιοκτήτες λεωφορείων του ΚΤΕΛ Λακωνίας Α.Ε.
 8. Ορισμός δύο εκπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τους αναπληρωτές τους, στην ΑΡΚΑΔΙΑ Α.Ε. – Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ.
 9. Έγκριση 10ης τροποποίησης τεχνικού προγράμματος ΚΑΠ 20% έτους 2019.
 10. Έγκριση 7ης τροποποίησης κατανομής πιστώσεων του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ – ΣΑΕΠ526, «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΑΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΩΛΟΓΙΚΑ ΚΛΠ ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ» με κωδικό 2014ΕΠ52600015.
 11. Έγκριση 6ης τροποποίησης κατανομής πιστώσεων του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ “Συντήρηση, αποκατάσταση βλαβών οδικού δικτύου αρμοδιότητας ΠΕ Κορινθίας και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών με επείγουσες παρεμβάσεις στο Νομό Κορινθίας”, με κωδικό 2013ΕΠ02600002.
 12. Έγκριση 9ης τροποποίησης κατανομής πιστώσεων του έργου 2014ΕΠ52600009 «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΒΛΑΒΩΝ – ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ», ένταξη νέου υποέργου.
 13. Έγκριση 12ης τροποποίησης κατανομής πιστώσεων του έργου 2014ΕΠ52600002 «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ».
  -2-
  ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:
  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Βερούτης
  ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:
  Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Ε. Νίκας
  ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:
  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαρίλαος Βυτινιώτης
  ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:
  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Γκιολής
  ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ:
  Η Αντιπεριφερειάρχης κ.
  Αθηνά Κόρκα – Κώνστα
  ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:
  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ.
  Ιωάννης Μαλτέζος
  ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:
  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ.
  Ιωάννης Μαλτέζος
 14. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Ιεράς Μονής Καλτεζών και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου, για το έργο: Αποκατάσταση ζημιών των κτιρίων της Ιεράς Μονής Καλτεζών.
  ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος
 15. Έγκριση Τροποποίησης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Αναπτυξιακής Πάρνωνα, Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ για την πράξη με τίτλο: ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗ – ΛΕΥΚΤΡΟ – ΣΠΑΡΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ, ως προς την αντικατάσταση των μελών της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης.
  ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Βερούτης
 16. Έγκριση Τροποποίησης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Αναπτυξιακής Πάρνωνα, Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ για την πράξη με τίτλο: ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ 86 ΧΑΝΙΑ ΚΡΟΚΕΩΝ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ, ως προς την αντικατάσταση των μελών της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης.
  ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκωνας Τζινιέρης
 17. Έγκριση τροποποίησης της από 21-11-2017 υπογεγραμμένης Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης, για την υλοποίηση του έργου «Αποκάλυψη, προστασία και ανάδειξη του αρχαίου Θεάτρου της Σικυώνας (Β ́ φάση) και διερεύνηση του αρχαίου Σταδίου της Σικυώνας».
 18. Έγκριση διατήρησης απαλλοτρίωσης εδαφικών εκτάσεων για την κατασκευή του έργου: Βελτίωση ισόπεδου κόμβου στη συμβολή Εθνικής Οδού Κορίνθου – Άργους με επ. Οδό προς Καρυά.
  ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτριος Σχοινοχωρίτης
 19. Έγκριση μελέτης σήμανσης και ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας για την εκτέλεση έργου στην επαρχιακή οδό Κρανιδίου – Ερμιόνης.
  ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Μαλτέζος
 20. Έγκριση διακοπής κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Τροπαίων – Λίμνης Λάδωνα.
  -3-
  ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ:
  Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αθηνά Κόρκα – Κώνστα ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος
 21. Ορισμός εκπροσώπων σε Κοινές Επιτροπές Παρακολούθησης Προγραμματικών Συμβάσεων που συμμετέχει η Πελοπόννησος Α.Ε. Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ (εξ αναβολής).
  ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκων Τζινιέρης
 22. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της υφιστάμενης δραστηριότητας: «Αγελαδοτροφική μονάδα γαλακτοπαραγωγής» ιδιοκτησίας Κων/νου και Ευθυμίου Σκαφιδά, στη θέση “Ντεμίρια” της ΤΚ Καστορείου, ΔΕ Πελλάνας του Δ Σπάρτης ΠΕ Λακωνίας (εξ αναβολής).
  Τσουκαλάς
 23. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου με τίτλο «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Μονεμβασιάς» της ΤΚ Μονεμβασιάς, ΔΕ Μονεμβασιάς του Δ. Μονεμβασιάς ΠΕ Λακωνίας.
  Τσουκαλάς
 24. Ορισμός νέων εκπροσώπων στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου & του Κα- λογεροπούλειου Ιδρύματος – FOUNDATION KALOY για την υλοποίηση της δράσης «Ενθάρρυνση της ανάπτυξης της τέχνης της μουσικής στην ΠΕ Κορινθίας».
  ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Γκιολής
 25. Σύσταση προσωποπαγούς θέσης για την κατάταξη του μεταφε- ρόμενου προσωπικού ΚΕΚ Νομού Κορινθίας Α.Ε. στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – ΠΕ Κορινθίας.
  ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαρίλαος Βυτινιώτης
 26. Αντικατάσταση μελών Προγραμματικής Σύμβασης του έργου: «Βελτίωση της ασφάλειας του δρόμου Πλατάνια – Νέδα, Δήμου Τριφυλίας Π.Ε. Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 500.000,00 €.
  ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
  ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΚΑΝΤΖΟΣ