LOADING

Type to search

Αργολίδα: Ζημιές από τη νυχτερινή καταιγίδα και τους θυελλώδεις νοτιάδες στο Τολό

Πελοπόννησος

Αργολίδα: Ζημιές από τη νυχτερινή καταιγίδα και τους θυελλώδεις νοτιάδες στο Τολό

Share

Ισχυρή ήταν η καταιγίδα  που επληξε αργά τη νύχτα ξημερώματα της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου την ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας με πολύ δυνατή βροχή και θυελλώδεις νοτιάδες.

Η δυνατή βροχή και ο αέρας δημιούργησαν αρκετά προβλήματα καθώς έπεσε δέντρο αργά τη νύχτα στο Πανόραμα του Δήμου Άργους Μυκηνών, γκρεμίστηκε μια παλιά μάντρα στην περιοχή της Άριας Ναυπλίου, ενώ πολλές είναι και οι κλάρες που έσπασαν από τον δυνατό αέρα.

Η περιοχή του Τολού στο Δήμο Ναυπλιέων φαίνεται οτι δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα καθώς από τον πολύ δυνατό νοτιά ξηλώθηκε ένα τεράστιο στέγαστρο από κατάστημα και κατέληξε αρκετά μέτρα μακριά μέσα στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου.

Ευτυχώς που η κακοκαιρία χτύπησε αργά το βράδυ την περιοχή και το σχολείο ηταν κλειστό, γιατι το λιγότερο θα είχαμε τραυματισμούς από την βαριά κατασκευή που οι θυελλώδεις άνεμοι ξεκόλλησαν από το κατάστημα, η οποία μάλιστα ηταν δεμένη και με αλυσίδες!!! Το στέγαστρο τελικά απομακρύνθηκε το πρωί με χρήση γερανού.

Στην παραλία του Τολού τα μανιασμένα κύματα πήραν μαζί τους οποιαδήποτε παραθαλάσσια κατασκευή βρήκαν στον δρόμο τους, από καρέκλες και ομπρέλες, πινακίδες καταστημάτων, ζαρντινιέρες και γλάστρες, μέχρι και τις βάρκες που τις πέταξε στην παραλία.Στον περιφερειακό του Τολού πολλά σπίτια έχουν υποστεί ζημιές κυρίως στις τέντες και τις βεράντες.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους νέο κύμα βροχοπτώσεων θα μας επηρεάσει από το βράδυ του Σαββάτου από τα δυτικά με φαινόμενα που θα επεκταθούν την Κυριακή ανατολικότερα. Γενικότερα διαδοχικά συστήματα που θα έρχονται από τα δυτικά θα μας επηρεάσουν και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος, κυρίως την Τρίτη και Τετάρτη. Λόγω των νοτιάδων η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Πηγή:argolikeseidiseis.gr