LOADING

Type to search

Καιρός: Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα – Η πρόγνωση καιρού για την 28η Οκτωβρίου

Επικαιρότητα

Καιρός: Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα – Η πρόγνωση καιρού για την 28η Οκτωβρίου

Share

Γενικά αίθριος καιρός. Από τις απογευματινές ώρες στα νοτιοδυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα σποραδικών βροχών στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο τις βραδινές ώρες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και στα πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, τοπικά 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα ως προς τις μέγιστες τιμές της στα ηπειρωτικά.

Με τι καιρό θα γίνουν οι παρελάσεις

Στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι, οπότε στα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά το πρωί. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

ΤΡΙΤΗ 29-10-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Από τις απογευματινές ώρες στα νοτιοδυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα σποραδικών βροχών στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο τις βραδινές ώρες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και στα πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, τοπικά 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα ως προς τις μέγιστες τιμές της στα ηπειρωτικά.

ΤΕΤΑΡΤΗ 30-10-2019

Στα δυτικά, τα βόρεια και την Κρήτη, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στα νοτιοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα, ενώ από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος καιρός, όμως από τις απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Σταδιακά στα βόρεια θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων, οι οποίοι από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο θα ενισχυθούν τοπικά σε 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια από το βράδυ.

ΠΕΜΠΤΗ 31-10-2019

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, όπου πιθανώς τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά. Από τις βραδινές ώρες λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01-11-2019

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βόρεια ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά και τα νότια, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα στακεντρικά και τα βόρεια θ α εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο 6 μποφόρ, στρεφόμενοι στα νοτιοανατολικά σε νότιους 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 02-11-2019

Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα νότια κυρίως θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες, με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: eleftherostypos.gr