LOADING

Type to search

10 λόγοι να επισκεφτείτε τα Τρίκαλα Κορινθίας αυτό το Φθινόπωρο

Κορινθία

10 λόγοι να επισκεφτείτε τα Τρίκαλα Κορινθίας αυτό το Φθινόπωρο

Share

10 λόγοι να επισκεφτείτε  τα Τρίκαλα Κορινθίας αυτό το Φθινόπωρο!

Η Κορινθία είναι από τις περιπτώσεις εκείνες όπου έχεις τη δυνατότητα να φτάσεις από τα 1000 μέτρα υψόμετρο στη θάλασσα μέσα σε περίπου 40 λεπτά, διασχίζοντας ανηφόρες κατηφόρες, στροφές κι ευθείες, να περάσεις παραδοσιακά χωριά, λίμνες πάνω σε βουνά, γενικά μπορείς να ζήσεις τις τέσσερις εποχές μέσα σε μία ώρα, ανάμεσα σε πλατάνια, πεύκα δίπλα δίπλα με έλατα, βρύσες που τρέχουν νερό από πηγές και να βρεις όλα όσα μπορεί να βρει κανείς σε ένα βουνό, έχοντας όμως ταυτόχρονα, υπέροχη θέα στη θάλασσα!

Μια υπέροχη διαδρομή έως τα Τρίκαλα Κορινθίας

Σε απόσταση περίπου 2 ωρών από την Αθήνα, ανηφορίζοντας από Ξυλόκαστρο και κάνοντας μια διαδρομή ανάμεσα σε ελαιώνες, αμπέλια και υπέροχες συστάδες ευκαλύπτων, προσπερνώντας τα χωριά Ρίζα, Πελλήνη, Δενδρό, Ρέθι και στα 25 χλμ (από το Ξυλόκαστρο) θα βρείτε την πρώτη συνοικία των Τρικάλων. Τα Τρίκαλα είναι ένα ορεινό χωριό και ο αρχαιότερος οικισμός του όρους της Ζήρειας. Το όμορφο κεφαλοχώρι το οποίο απλώνεται σε διαδοχικές συνοικίες: τα Κάτω, τα Μεσαία και τα Άνω Τρίκαλα, είναι με διαφορά, το πιο ανεπτυγμένο, σε τουριστικές υποδομές, χωριό της ορεινής Κορινθίας.

Διατηρώντας τον παραδοσιακό χαρακτήρα της περιοχής

Παρόλη όμως την τουριστική ανάπτυξη, η περιοχή έχει διατηρήσει την παραδοσιακή της ταυτότητα, με όμορφες πέτρινες πλατείες στολισμένες με τεράστια αιωνόβια πλατάνια και υπέροχη φύση. Εξάλλου το όνομα Τρίκαλα έχει προκύψει από τα τρία καλά που προσφέρει:  α) πολύ καλό κλίμα χωρίς υγρασία και με καθαρό αέρα β) πολλά αμπέλια που βγάζουν καλό κρασί γ) άφθονα πηγαία νερά. Αυτά λοιπόν, μαζί με την πολύ καλή φιλοξενία των ανθρώπων των Τρικάλων, δημιουργούν ένα ήρεμο και γαλήνιο τοπίο που θα κάνει την διαμονή σας αξέχαστη.

Το παραδοσιακό αυτό στυλ έχουν διατηρήσει και οι επιχειρήσεις της περιοχής, με τους ξενώνες, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα cafe-bar να είναι φτιαγμένα από πέτρα και ξύλο, φιλόξενα, ζεστά και πλήρως ενσωματωμένα στο εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον. Θα σας εκπλήξει με τις σπάνιες ομορφιές της και τα γάργαρα νερά.

Εξόρμηση στα Τρίκαλα Κορινθίας με τα χρώματα του φθινοπώρου!

Το Φθινόπωρο ειδικότερα, που είναι μια μαγική εποχή, μια εποχή μετάβασης και νέας αρχής, ίσως αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για εσάς που ζητάτε μια ήσυχη, άνετη και ουσιαστική επαφή με την περιοχή και τη φύση, μέσα από δραστηριότητες, πεζοπορίες,  περιηγήσεις και γενικά ενδιαφέρουσες δράσεις γνωριμίας με τον τόπο, μακριά από τη χειμερινή κοσμοσυρροή, το κρύο και το χιόνι. Το Τρίκαλα Κορινθίας είναι εξίσου όμορφα και όταν αντί για χιόνι πέφτουν τα φύλλα από τα δέντρα, τα σύννεφα ζωγραφίζουν στον δικό τους καμβά σχήματα και μορφές και η βροχή παίζει μουσική στα πέτρινα περβάζια.

10 πράγματα να κάνετε στα Τρίκαλα Κορινθίας

Παρόλο που, κατά την ταπεινή μας άποψη, το να επιλέξεις ένα διήμερο για διακοπές κατά τη διάρκεια του οποίου δεν θα κάνεις απολύτως τίποτα, παρά μόνο περιπάτους, αναπνοές καθαρού αέρα, αγνάντεμα υπέροχης θέας και απόλαυση των ευωδιών της φύσης είναι το ιδανικό για αυτή την εποχή του χρόνου (και τα Τρίκαλα διαθέτουν και με το παραπάνω αυτή την ποιότητα), σας προτείνουμε κάποια πράγματα που αξίζει να δείτε ή να κάνετε κατά την επίσκεψη σας στα Τρίκαλα Κορινθίας, που θα σας φέρουν σε επαφή με τον τόπο, το παρελθόν και το παρόν του και σε επαφή με τη φύση με έναν πιο βιωματικό τρόπο:

  • Κάντε ήπιας μορφής πεζοπορία στο σηματοδοτημένο μονοπάτι “Αρχαίο Μύσσαιον” από τα Κάτω στα Μεσαία Τρίκαλα, διάρκειας 45 λεπτών, μέσα στο δάσος, κάτω από τον ίσκιο των τεράστιων δέντρων.
  • Στα Κάτω Τρίκαλα, επισκεφτείτε την πετρόκτιστη πλατεία με τα υπεραιωνόβια πλατάνια και τις εκκλησίες του Αγίου Δημητρίου (1697) και του Αγίου Ιωάννη (1853).
  • Στα Μεσαία, την εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα (9ου αι.)
  • Στα Άνω Τρίκαλα, την υπέροχη πλατεία δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου με την υπέροχη θέα, καθώς και το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Άγιος Γεράσιμος.
  • Επισκεφτείτε το μοναστήρι του Αγίου Βλασίου (17ου αι.), χτισμένο μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον (tip: το πίσω μπαλκόνι του μοναστηριού με την απίστευτη θέα!!).
  • Περπατήστε στην πανέμορφη κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας ανάμεσα στα ορεινά συγκροτήματα της Μεγάλης και Μικρής Ζήρειας.
  • Πιείτε άφοβα νερό από τις πηγές που συναντάτε στην περιοχή.
  • Οπωσδήποτε να πάτε στη Λίμνη Δασίου, στο οροπέδιο της Ζήρειας. Το θέαμα είναι εκπληκτικής ομορφιάς! Το πικ νικ εκεί είναι ιδανικό, αλλά ακόμα ιδανικότερος είναι ένας περίπατος μέσα στη λιμνη, ειδικά αυτή την εποχή που δεν έχει νερό. Η αίσθηση είναι εξωπραγματική!
  • Επισκεφθείτε το διπλανό χωριό, Μάννα, με το παραδοσιακό καφενείο και την υπέροχη (και πρόσφατα αναπλασμένη) τοποθεσία με τις πηγές, στην άκρη του χωριού.. (Tip: Εάν βρεθείτε σε περίοδο καρποφορίας των μήλων, σταματήστε με το αμάξι δίπλα σε κάποια μηλιά και δοκιμάστε φρέσκα μήλα!)
  • Κάντε ημερήσιες off road διαδρομές με buggies στα δάση και τις πλαγιές της Ζήρειας, με την ομάδα του Explore Ziria.

Σας ευχόμαστε μια υπέροχη διαμονή στα Τρίκαλα Κορινθίας!

Η ομάδα του Δικτύου Τουρισμού Τρικάλων Κορινθίας