LOADING

Type to search

Πάτρα: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. 37χρονη μέλος σπείρας απατών με «μαϊμού» τροχαία

Πελοπόννησος

Πάτρα: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. 37χρονη μέλος σπείρας απατών με «μαϊμού» τροχαία

Share

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε μία 37χρονη η οποία είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διαπράττει απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών. Οι δράστες, με το πρόσχημα πρόκλησης σοβαρού τροχαίου ατυχήματος από συγγενικό τους πρόσωπο ή εμπλοκής του, αποσπούσαν από τα θύματά τους χρήματα και κοσμήματα.

Μάλιστα, ζητούσαν από τα θύματά τους να μεταφέρουν τα χρήματα και τα κοσμήματα με σακούλες και να τα τοποθετήσουν σε κάδους απορριμμάτων, απ’ όπου μετά τα άρπαζαν.

Η 37χρονη συνελήφθη επ’ αυτοφώρω κατά την τελευταία της δράση, ενώ έπαιρνε από κάδο απορριμμάτων τα χρήματα που είχε απαιτήσει με τηλεφώνημα σε μία γυναίκα ένας άγνωστος δράστης, ο οποίος προσποιούμενος τον γιατρό και με το πρόσχημα εμπλοκής του παιδιού της σε σοβαρό τροχαίο, ζήτησε 22.000 ευρώ για δήθεν άμεση χειρουργική επέμβασή του.

Στο δωμάτιο που είχε νοικιάσει και έμενε η 37χρονη βρέθηκαν και κοσμήματα τα οποία είχε αρπάξει, με την ίδια μέθοδο, από άλλο θύμα.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, προχθές το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, μία 37χρονη αλλοδαπή σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Ειδικότερα, άγνωστος δράστης τηλεφώνησε σε γυναίκα, προσποιούμενος ιατρό και με το πρόσχημα της εμπλοκής του παιδιού της σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα, από το οποίο απαιτούνταν άμεση χειρουργική επέμβαση του, της απαίτησε 22.000 ευρώ μετρητά, τα οποία ζήτησε να τοποθετούν μέσα σε σακούλα και να τα αφήσει σε συγκεκριμένο κάδο απορριμμάτων, στην Πάτρα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, οι οποίοι συνέλαβαν την 37χρονη δράστιδα, τη στιγμή που παραλάμβανε από τον κάδο απορριμμάτων την σακούλα, που είχε εναποθέσει η παθούσα.

Σε έρευνα που ακολούθησε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο, στην Πάτρα, όπου διέμενε προσωρινά η δράστιδα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν διάφορα κοσμήματα, τα οποία είχε αφαιρέσει με την ίδια μεθοδολογία (εξαπάτηση και εναπόθεση των κοσμημάτων σε κάδο απορριμμάτων) από πολίτη που δεν έχει καταγγείλει το περιστατικό μέχρι σήμερα.

Από την διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι η δράστιδα ενεργώντας από κοινού με άγνωστους συνεργούς της, αποπειράθηκαν χθες το μεσημέρι, με την ίδια μεθοδολογία, να αποσπάσουν και από ηλικιωμένη, το ποσό των 25.000 ευρώ, ωστόσο η παθούσα κατάλαβε τις προθέσεις τους και δεν τους παρέδωσε τα χρήματα.

Πηγή: patrastimes.gr