LOADING

Type to search

«Συναγερμός» για τον καιρό: Μέτωπο καταιγίδων θα σαρώσει τη χώρα -Δείτε τις περιοχές [χάρτης]

Επικαιρότητα

«Συναγερμός» για τον καιρό: Μέτωπο καταιγίδων θα σαρώσει τη χώρα -Δείτε τις περιοχές [χάρτης]

Share

Αναλυτικά δεδομένα για τη μεταβολή του καιρού και τα σημεία όπου αναμένονται καταιγίδες, ακόμη και χαλαζοπτώσεις, δημοσιοποίησε η υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με το meteo, ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει δραστική μεταβολή το διήμερο της Πέμπτης και της Παρασκευής, με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρόγνωση του meteo για τον καιρό, σε ορισμένες περιπτώσεις τα φαινόμενα θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις.

Η μετεωρολογική ομάδα συνιστά ιδιαίτερη προσοχή στους κατοίκους -και τις Αρχές- της Δυτικής Ελλάδας, τονίζοντας ότι «(στη Δυτική Ελλάδα) τα φαινόμενα θα έχουν και μεγάλη διάρκεια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φθινοπωρινός ο καιρός την Πέμπτη -Πέφτει η θερμοκρασία, πού θα βρέξει
ΕΛΛΑΔΑ 02|10|2019 | 23:40
Ο χάρτης του meteo για τη μεταβολή του καιρού

Σύμφωνα με το meteo, την Πέμπτη αρχικά θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές στα δυτικά και λίγες καταιγίδες στο Ιόνιο. Από τις μεσημεριανές ώρες ο καιρός θα επιδεινωθεί καθώς τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά θα ενταθούν σημαντικά και θα επεκταθούν και στη Δυτική Μακεδονία.

Μέχρι σήμερα το βράδυ από τα καιρικά φαινόμενα θα επηρεαστούν αρκετές περιοχές της Κεντρικής και κυρίως της Βόρειας Ελλάδας. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα συνολικά ύψη βροχής κατά τη διάρκεια της Πέμπτης:

Αστατος ο καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της Πέμπτης / Πηγή: METEO.GR
Νέο μέτωπο βροχών την Παρασκευή

Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το meteo «από τις νυκτερινές ώρες της Πέμπτης προς Παρασκευή νέο μέτωπο τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων θα “σαρώσει” τη χώρα από τα βορειοδυτικά, κατευθυνόμενο κατά τη διάρκεια της Παρασκευής προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου».

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης, και ενδεχομένως ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας. Υπενθυμίζεται ότι παραμένει σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε χθες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/kairos-metopo-kataigidon-tha-sarosei-ti-hora