LOADING

Type to search

16χρονος επιχείρησε να αυτοκτονήσει λόγω bullying-Σοκάρει η μαρτυρία της μητέρας(video)

Επικαιρότητα

16χρονος επιχείρησε να αυτοκτονήσει λόγω bullying-Σοκάρει η μαρτυρία της μητέρας(video)

Share

Σοκάρει η μαρτυρία στην ΕΡΤ της μητέρας του 16χρονου μαθητή από την Πάτρα, που επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του, μετά από μπούλινγκ που δέχθηκε στο σχολείο. Ο νεαρός προσπαθεί με τη βοήθεια ειδικού να ξεπεράσει όσα βίωσε.

Συγκλονίζουν τα λόγια της μητέρας του 16χρονου μαθητή από την Πάτρα που αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του μετά το μπούλινγκ που δέχθηκε στο σχολείο από συμμαθητή του. Οι γονείς του έφηβου άνοιξαν την πόρτα του σπιτιού τους στο συνεργείο της ΕΡΤ και περιέγραψαν στην Δήμητρα Αναργύρου τα όσα συνέβησαν στο παιδί τους.

Η μητέρα περιγράφει με ανατριχιαστικό τρόπο το μαρτύριο του γιου της, ενός συνεσταλμένου παιδιού, που υπέμενε καρτερικά το συνεχές bullying από συμμαθητή του, με «την ανοχή και την ενθάρρυνση από την οικογένειά του», όπως καταγγέλλει. Μια σεξιστική φωτογραφία του παιδιού, που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Σοκαριστική είναι η περιγραφή της σκηνής, που το συνεχές γάβγισμα του σκύλου και η δική τους ανησυχία αποτρέπουν το μοιραίο, την ώρα που το παιδί βρισκόταν στην ταράτσα, έτοιμο να κάνει το βήμα στο κενό.

Να μην μένουν αμέτοχοι οι ενήλικες όταν αντιλαμβάνονται περιστατικά μπούλινγκ, επεσήμανε μιλώντας στην εκπομπή «Απευθείας», η ψυχοθεραπεύτρια Λίζα Βάρδογλη.

Ο 16χρονος που αρνείται να επιστρέψει στο σχολείο, προσπαθεί με τη βοήθεια ψυχολόγου να ξεπεράσει όσα βίωσε.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι το παιδί δέχεται μηνύματα στήριξης και συμπαράστασης από συμμαθητές του.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Νίκος Καπόγλης