LOADING

Type to search

Από σημερινή εκκένωση κτηρίου στα Εξάρχεια στη δομή φιλοξενίας της Κορίνθου

Κορινθία

Από σημερινή εκκένωση κτηρίου στα Εξάρχεια στη δομή φιλοξενίας της Κορίνθου

Share

Ολοκληρώθηκε ομαλά και η νέα αστυνομική επιχείρηση που εξελίχθηκε από νωρίς το πρωί για την εκκένωση κτηρίου στα Εξάρχεια, στη συμβολή των οδών Οκτάβιου Μερλιέ και Πρασσά, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από το 2014.

Εντός του κτηρίου βρέθηκαν ένας Έλληνας και 143 αλλοδαποί, και συγκεκριμένα 61 άνδρες, 26 γυναίκες και 56 ανήλικοι. Όπως προέκυψε από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής όπου οδηγήθηκαν, προέρχονται από Αίγυπτο, Αφγανιστάν, Ερυθραία, Ιράκ, Μάλι, Πακιστάν, Παλαιστίνη, Σουδάν, Συρία, Ιράν και Μαρόκο.

Δέκα από αυτούς κρατούνται για διοικητική απέλαση, καθώς δεν διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα. Οι υπόλοιποι 133 μεταφέρονται στη δομή φιλοξενίας Κορίνθου και αργότερα σε άλλες δομές φιλοξενίας.

Ο Έλληνας προσήχθη στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Το κτήριο που εκκενώθηκε αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής. Η ανέγερσή του ξεκίνησε το 1897, τα εγκαίνιά του πραγματοποιήθηκαν το 1898, ενώ τη διετία 1928-1929 δίπλα στο αρχικό ανεγέρθηκε νέο κτήριο.

Στο κτήριο αρχικά στεγαζόταν η «Γερμανική Σχολή» και το 1947 εγκαταστάθηκε το Ινστιτούτον Ερεύνης Νοσημάτων Θώρακος, το οποίο λειτούργησε εκεί μέχρι το 1969. Από το 1970 μέχρι το 1983 στους χώρους εγκαταστάθηκε και λειτούργησε το «Βαρβάκειο» και στη συνέχεια σχολικές μονάδες (Γυμνάσιο και Λύκειο) μέχρι το 2013

Πηγή: https://m.naftemporiki.gr/story/1517518