LOADING

Type to search

Βυθίστηκε μετά από πυρκαγιά σκάφος στην Αίγινα – Σώοι οι δυο επιβαίνοντες

Πελοπόννησος

Βυθίστηκε μετά από πυρκαγιά σκάφος στην Αίγινα – Σώοι οι δυο επιβαίνοντες

Share

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, πρωινές ώρες χθες, στο Ε/Γ-Α/Ψ σκάφος “ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ” Ν.Π. 7077, με δύο επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή αγκυροβολίου όρμου “ΣΠΗΛΙΑ” βόρεια της νήσου Μονής. 

Άμεσα στο σημείο, μετέβησαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. τα Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφη “ΟΥΡΑΝΟΣ” Ν.Α. 207 και “ΓΙΑΝΝΗΣ” Ν.Α. 209, το Ε/Π-Κ/Δ “ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι ΡΕΣΚΙΟΥ” Τ.Α. 203 και το σκάφος “ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙ” Λ.Α. 3135.
Οι επιβαίνοντες του “ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ”, οι οποίοι ήδη είχαν μετεπιβιβαστεί σε παραπλέον Ι/Φ σκάφος, παρελήφθησαν από το σκάφος “ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙ” και αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αίγινας, διακομίστηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για ιατρική περίθαλψη και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ”, όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι. 
Το εν λόγω σκάφος ρυμουλκήθηκε σε ασφαλές σημείο από το Κ/Δ “ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι ΡΕΣΚΙΟΥ”, όπου ξεκίνησε η κατάσβεση του από το πυροσβεστικό πλοίο “ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ”, που έσπευσε στο σημείο, ενώ λόγω εισροής υδάτων το “ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ” βυθίστηκε.
Από το περιστατικό διαπιστώθηκε αυτοδιαλυόμενη ρύπανση περίπου 25 τ.μ. από πετρελαιοειδή ελαφριάς ιριδίζουσας μορφής, η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα από ένα (01) αντιρρυπαντικό και ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας.

Πηγή:https://www.argolikeseidhseis.gr/2019/09/blog-post_566.html?m=1