LOADING

Type to search

Εγκρίθηκε το πρόγραμμμα για open mall στην Κόρινθο

Κορινθία

Εγκρίθηκε το πρόγραμμμα για open mall στην Κόρινθο

Share

Το Open Mall επί σειρά πολλών ετών αποτελούσε πρωταρχικό στόχο του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου. Ένα έργο που με την συνολική αναβάθμιση που θα φέρει στην πόλη ,μέσω των  αισθητικών παρεμβάσεων , την απόκτηση ενιαίας ταυτότητας για την τοπική αγορά και την χρήση και  εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης πόλης, θα ενισχύσει και θα τονώσει σε μεγάλο βαθμό την οικονομική δραστηριότητα συνολικά στην Κόρινθο.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου από τον Μάιο του 2018, έκανε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, προχωρώντας στις απαραίτητες τροποποιήσεις του Καταστατικού που απαιτούσε το πρόγραμμα και τελικώς τον Νοέμβριο του 2018 κατάφερε να καταθέσει τον ολοκληρωμένο φάκελο του προγράμματος στο οποίο Δικαιούχος είναι ο Δήμος Κορινθίων και Συνδικαιούχος ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου. Κατά την πρώτη αξιολόγηση η πρόταση δεν εντάχθηκε στην πρώτη φάση ,όμως στη συνέχεια με ένσταση που κατατέθηκε στις  24/5/2019 από τον Δήμαρχο Κορινθίων κο Αλέξανδρο Πνευματικό  και από τον Πρόεδρο του Ε.Σ.Κορίνθου κο Β.Γεώργαρη και ύστερα από παρεμβάσεις στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του προγράμματος και εντάχθηκε η Κόρινθος  στον οριστικό πίνακα των αξιολογημένων προτάσεων της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π Ανταγωνιστικότητα , Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Η Διοίκηση του Ε.Σ.Κορίνθου εκφράζει την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα που είχαν οι πολλές ώρες εργασίας για την προετοιμασία του φακέλου και ευχαριστεί θερμά όλους όσους βοήθησαν για την υποβολή του.

Είμαστε σίγουροι ότι με το έργο αυτό η πόλη της Κορίνθου θα αποκτήσει νέα μορφή, που θα δώσει μια πνοή αισιοδοξίας στους εμπόρους της Κορίνθου, που τα τελευταία έτη εντός της οικονομικής κρίσης, με δυσκολία παλεύουν να κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους.

Επιπλέον πέρα από την ήδη ενταγμένη περιοχή παρέμβασης, ο Ε.Σ.Κορίνθου είχε προτείνει και οι υπόλοιπο οδοί –πεζόδρομοι να ενταχθούν και αυτοί, με τη συμβολή του Δήμου Κορινθίων, στο άμεσο μέλλον , ώστε όλες οι επιχειρήσεις να ανήκουν στο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου.

Δήλωση Προέδρου Ε.Σ.Κορίνθου κ. Β. Γεώργαρη :«Προσωπικά, δεν έκανα τίποτα περισσότερο από αυτό που έπρεπε, ώστε μέσα από τον θεσμικό μου ρόλο να βοηθήσω την πόλη μας αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης. Η ειλικρίνεια είναι το μόνο όπλο που διαθέτω και γι αυτό  αναφέρω τα παραπάνω για να μην υπάρχουν διαστρεβλώσεις. Όμως, τελειώνοντας θέλω να τονίσω ότι θα  πρέπει να αφήσουμε «τα εγώ» και να πάμε στα «εμείς» και όλοι μαζί ,ο καθένας στο βαθμό που μπορεί, να αλλάξουμε την πόλη μας .Δεν θα πρέπει να μείνει κανένας έξω από αυτό ,αλλά να είναι μια συλλογική προσπάθεια για την Κόρινθο που αγαπάμε και θέλουμε να την δούμε να αλλάζει».

Leave a Comment