LOADING

Type to search

Summer camp και summer school από το Δέντρο της Γνώσης

Κορινθία

Summer camp και summer school από το Δέντρο της Γνώσης

Share

Το Δέντρο της Γνώσης είναι μια πολύ φρέσκια και πρωτοποριακή ιδέα που συνέλαβε και υλοποίησε η δραστήρια φιλόλογος Γιώτα Μπάγκα στο Ξυλόκαστρο. Πρόκειται για ένα κέντρο μελέτης και δημιουργικής απασχόλησης για μικρούς και μεγάλους με πολλά και ενδιαφέροντα τμήματα. Την προηγούμενη σχολική χρονιά λειτούργησαν με μεγάλη επιτυχία τμήματα μελέτης για παιδιά του Δημοτικού σχολείου και πολλά τμήματα δημιουργικής απασχόλησης όπως ρομποτικής, ζωγραφικής, εικαστικών, σκακιού για μικρούς και τμήμα  εικαστικών για μεγάλους. Παράλληλα, ο χώρος είναι ιδανικός για τη διοργάνωση παιδικών πάρτυ με την καθοδήγηση εμψυχωτών – παιδαγωγών και διαφόρων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων όπως παρουσιάσεις βιβλίων ή σεμιναρίων.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την κ. Μπάγκα μας ενημέρωσε πως την προσεχή σχολική χρονιά, όχι μόνο θα συνεχιστούν τα υπάρχοντα εργαστήρια, αλλά το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί και με νέα όπως η αφήγηση παραμυθιού, το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας και κυρίως η δημιουργία παιδικής θεατρικής σκηνής μέσα από μια άκρως ενδιαφέρουσα συνεργασία με τη θεατρική σκηνή «Πειραματιστές» και την επιτυχημένη σκηνοθέτιδα, ηθοποιό, εκπαιδευτικό κ. Τερέζα Λοΐζου. 

Παράλληλα η κ. Μπάγκα μας ενημέρωσε για τα προγράμματα που «τρέχουν» τώρα στο «Δέντρο» της. Πρόκειται για το summer camp που αφορά δημιουργική απασχόληση παιδιών από την ηλικία των 2,5 έως  12 χρόνων σε ένα διευρυμένο ωράριο που καλύπτει τις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων. Το camp απευθύνεται σε γονείς που καθώς τα σχολεία έκλεισαν αναζητούν έναν τρόπο, ώστε τα παιδιά τους να περάσουν ένα ευχάριστο και δημιουργικό καλοκαίρι με πολλές δραστηριότητες ομαδικές αλλά και ατομικές , καλλιέργεια της κοινωνικότητας και των κοινωνικών δεξιοτήτων, ανάπτυξη διανοητικών δεξιοτήτων και πνεύματος συνεργασίας. Για τους γονείς που δεν θέλουν τα παιδιά τους να είναι «κολλημένα» σε τάμπλετ, κινητά και υπολογιστές το «Δέντρο» προσφέρει προγράμματα μουσικοκινητικής αγωγής, θεατρικού παιγνιδιού, ζωγραφικής, παραδοσιακού παιχνιδιού, κατασκευών, παζλ, κουκλοθέατρου, αφήγησης παραμυθιού, παιγνιδιών ρόλων , επιτραπέζιων παιγνιδιών, αλλά και ελεύθερου παιγνιδιού. Το παιδί μπορεί να παραμείνει στο χώρο από τις 8.00 μέχρι τις 16.00 κάτω από την επίβλεψη έμπειρων παιδαγωγών και εκπαιδευτικών.

Παράλληλα, «τρέχει» και το πρόγραμμα summer schoolκαθημερινά 11-12 με δύο βασικούς άξονες: καλλιέργεια της γλώσσας και μαθηματικά για όλες τις τάξεις του Δημοτικού, αλλά και προετοιμασία για την Α Δημοτικού μέσα από το παιγνίδι. Το πρόγραμμα αφορά γονείς που επιθυμούν από 2 έως 5 φορές την εβδομάδα να εστιάσουν στην κάλυψη κενών στη Γλώσσα και τα Μαθηματικά ή στην εξάσκηση και βελτίωση των παιδιών στα δύο αυτά βασικά μαθήματα ή ακόμα στο να κρατήσουν τα παιδιά μια επαφή με τα μαθήματα. 

Φυσικά το Δέντρο συνεχίζει και την καλοκαιρινή περίοδο να υποστηρίζει το έργο λογοτεχνών, ποιητών ή συλλόγων και το σχετικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα παρουσιαστούν θα προβάλλεται στα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Leave a Comment