LOADING

Type to search

Γιώργος Δέδες: « Έργα στην πράξη και όχι στα λόγια»

Επικαιρότητα

Γιώργος Δέδες: « Έργα στην πράξη και όχι στα λόγια»

Share

Ένα αναπτυξιακό έργο πνοής για την περιοχή του Λουτρακίου, το οποίο κάτοικοι, φορείς και επισκέπτες της πόλης ανέμεναν εδώ και πολλά χρόνια γίνεται πλέον πραγματικότητα. Την Τρίτη, 4 Ιουνίου 2019, υπεγράφη η Σύμβαση ανάμεσα στην ΕΡΓΟΣΕ και την ανάδοχο κοινοπραξία “Μυτιληναίος-Ξανθάκης”, γεγονός που σημαίνει ότι το Φθινόπωρο του 2020 το Λουτράκι θα συνδέεται πλέον με τον προαστιακό σιδηρόδρομο της Αθήνας.

«Είναι μια ιστορική στιγμή για την πόλη του Λουτρακίου, καθώς γίνεται πράξη το έργο της σύνδεσης της πόλης με τον προαστιακό σιδηρόδρομο, ένα έργο που θα συμβάλλει αποφασιστικά στην περαιτέρω τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής», δήλωσε ο Γιώργος Δέδες, πρ. Γενικός Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του οποίου η συμβολή για να προχωρήσει το έργο υπήρξε καθοριστική. Ο Γιώργος Δέδες σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στη συντονισμένη προσπάθεια που καταβλήθηκε προκειμένου σήμερα να φτάσουμε στην υπογραφή της Σύμβασης.

«Όταν το 2015 αναλάβαμε τη ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, το έργο της σύνδεσης του προαστιακού σιδηροδρόμου με το Λουτράκι, ήταν ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των έργων, που είχαν κολλήσει στο στάδιο των υποσχέσεων. Με το ενδιαφέρον που από την πρώτη στιγμή επέδειξε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, τη συμβολή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, Θάνου Βούρδα, καταφέραμε να επικαιροποιήσουμε τις Μελέτες, να εντάξουμε το έργο στο ΕΣΠΑ δεσμεύοντας τις πιστώσεις που απαιτεί η υλοποίησή του και τελικά, να προκηρύξουμε και να συμβασιοποιήσουμε σήμερα το έργο. Παραμερίζοντας ένα σκηνικό παραπληροφόρησης και συσκότισης της αλήθειας που είχε στηθεί επάνω στο θέμα το προηγούμενο διάστημα, αποδείξαμε για ακόμη μία φορά πως με γνώση, μεθοδική δουλειά και συντονισμένη προσπάθεια, κάνουμε πράξη κρίσιμα αναπτυξιακά έργα για το μέλλον του τόπου μας, φέρνουμε απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα για τη βελτίωση των όρων ζωής των συμπολιτών μας», τόνισε ο Γιώργος Δέδες.

Αναλυτικά, το έργο αφορά στη μετατροπή της υφιστάμενης μονής μετρικής γραμμής Ισθμού – Λουτρακίου, σε κανονικού εύρους διπλή, ηλεκτροκινούμενη γραμμή, μήκους 6,4 χλμ, με ηλεκτροκίνηση και σηματοδότηση, και τη σύνδεσή της με την υπάρχουσα σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων του προαστιακού σιδηροδρόμου που λειτουργεί μεταξύ Κιάτου – Κορίνθου και Αεροδρομίου. Προβλέπονται αποβάθρες σε Ισθμό, Καζίνο – Μηχανικό και Λουτράκι (οδός Αιγαίου), δευτερεύουσα γραμμή στον Ισθμό για διέλευση προς Κόρινθο και Λουτράκι, ανακαίνιση σιδηροδρομικού σταθμού Ισθμού και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, τοποθέτηση αυτόματων συστημάτων ισόπεδων διαβάσεων, δυνατότητα απευθείας σύνδεσης Λουτρακίου με Κόρινθο και Αθήνα. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 12 εκατ. ευρώ, χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου καθορίζεται στους 18 μήνες και ο ανάδοχος διατηρεί την υποχρέωση συντήρησης για 36 μήνες.

Leave a Comment