LOADING

Type to search

Η «δυναμική»της Γιώτας Μπάγκα στο ψηφοδέλτιο του Π.Τατούλη

Πολιτική

Η «δυναμική»της Γιώτας Μπάγκα στο ψηφοδέλτιο του Π.Τατούλη

Share

Μια δυναμική παρουσία στο ψηφοδέλτιο του Πέτρου Τατούλη
Είναι αλήθεια ότι Τατούλης έχει σχηματίσει ένα πολύ δυνατό ψηφοδέλτιο στην Κορινθία από γνωστές προσωπικότητες από το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, της επιχειρηματικότητας και της πολιτικής. Αρχικά, το γεγονός ότι αποφάσισαν οι κύριοι Λέγγας και Γκιάτας να μην είναι εκ νέου υποψήφιοι στην Περιφέρεια δημιούργησε ερωτηματικά για το ποιος θα καλύψει τη θέση τους. Υπάρχει ωστόσο μια υποψηφιότητα που μας έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Πρόκειται για την κ. Γιώτα Μπάγκα η οποία μπορεί να μην είχε εκλεγεί δήμαρχος ούτε και περιφερειακός σύμβουλος μέχρι τώρα αφού είχε στρέψει την προσοχή της στην κεντρική πολιτική σκηνή. Δείχνει όμως να καλύπτει πολύ γρήγορα το χαμένο έδαφος και να έχει βρει πολύ γρήγορα το ρόλο της στο κατά γενική ομολογία πολύ δυνατό ψηφοδέλτιο του Τατούλη. Η κ. Μπάγκα κάνει μια πολύ προσεγμένη εκστρατεία. Παρουσιάζει υψηλή διεισδυτικότητα σ’ όλα τα μήκη και πλάτη του Νομού. Την έχουν δει από τον Κόρφο μέχρι τον Πύργο Κορινθίας με ανεξάντλητες φυσικές και ψυχικές αντοχές που δεν συνηθίζονται σε γυναίκα. Έχει καταφέρει να μην εμπλακεί σε ανίερες συμμαχίες και περίεργες συμφωνίες που γίνονται συνήθως στις εκλογές κι έχει πάντα να πει ένα καλό λόγο για τους συνυποψήφιούς της αλλά και για τους πολιτικούς της αντιπάλους (πλην του Νίκα κι αυτό θα το αναλύσουμε αργότερα). Αυτό εξηγεί και το γεγονός ότι χωρίς να κάνει εκπτώσεις στις ηθικές της αξίες, εύκολα κερδίζει το δεύτερο, τρίτο και τέταρτο σταυρό, ενώ ταυτόχρονα έχει καταφέρει να φέρει και πολλά ψηφοδέλτια από το αντίπαλο στρατόπεδο.
Εμφανίζεται στις παρουσιάσεις των συνδυασμών ανεξαρτήτως κομματικών καταβολών με σεμνότητα, ακούει τους υποψήφιους δημάρχους, τα προβλήματα, και τις προτάσεις μαθαίνει γι αυτό παρουσιάζεται τόσο καλά διαβασμένη στις συνεντεύξεις της. Πλήρως συμβατή με τη λογική του Κλεισθένη, αφού πιστεύει στην ακηδεμόνευτη τοπική αυτοδιοίκηση και γι αυτό προσπαθεί να προάγει την κουλτούρα συνεργασίας για την επόμενη μέρα. Προσπαθεί να δημιουργεί γέφυρες αναλαμβάνοντας και το κόστος, συγκρουόμενη με τη λογική του διχασμού. Αυτό την κάνει να έχει στοχοποιήσει τον Παναγιώτη Νίκα , αφού είναι ο μόνος στον οποίο έχει επιτεθεί για διχαστικό λόγο.
Ένα από τα δυνατά της σημεία είναι οι τηλεοπτικές εμφανίσεις καθώς μεταφέρει την εμπειρία της από τις μάχες της κεντρικής πολιτικής σκηνής λειτουργώντας σαν οδοστρωτήρας με ιδέες που δεν έχουμε συνηθίσει ( χαρακτηριστικό παράδειγμα το αλά Κυρανάκη σε τηλεοπτική συνέντευξη ενσταντανέ). Έχει σταθεί εξαιρετικά σε δύσκολες συνεντεύξεις και καταφέρνει να υπερασπιστεί το έργο του Τατούλη αλλά και τη δική της υποψηφιότητα. Κι αν ο εκλογικός νόμος επέτρεπε θα τη βλέπαμε σε πολλά περισσότερα πάνελ ως εκπρόσωπο της παράταξης Τατούλη.
άνθρωπος της πιάτσας με λαϊκό έρεισμα, υψηλή αποδοχή στην Δυτική Κορινθία και πολλούς φίλους στην Ανατολική. Δεν της χαρίστηκε τίποτε και έχει παλέψει για όλα. Αυτό μετράει σε μια Ελλάδα που σήμερα δοκιμάζεται σκληρά και που έχει κουραστεί από τα golden boys και golden girls. Άλλωστε ο πολίτης σήμερα θέλει να εκπροσωπείται από ανθρώπους της πιάτσας, γιατί μέχρι τώρα μπούχτισε από σωτήρες πολιτικάντηδες…

Leave a Comment