LOADING

Type to search

Διπλός γαλανόλευκος θρίαμβος: Μετά τη Σάκκαρη σήκωσε το τρόπαιο και ο Τσιτσιπάς

Αθλητικά

Διπλός γαλανόλευκος θρίαμβος: Μετά τη Σάκκαρη σήκωσε το τρόπαιο και ο Τσιτσιπάς

Share

ΗΟ Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε στα δύο σετ τον Πάμπλο Κουέβας στον τελικό του Εστορίλ και πανηγύρισε τον τρίτο τίτλο στην καριέρα του.

Παρότι… ανησύχησε στο δεύτερο σετ, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας λύγισε με 6-3, 7-6(4) τον 33χρονο Ουρουγουανό (Νο.67) και κατέκτησε το πρώτο του τρόπαιο στο χώμα!

Το Σάββατο, η Σάκκαρη στο Ραμπάτ, την Κυριακή ο Τσιτσιπάς στο Εστορίλ, το ελληνικό τένις ζει μεγάλες στιγμές!

Ο νεαρός Έλληνας τενίστας έχει πλέον ρεκόρ 3-3 σε τελικούς και είναι μόλις ο τρίτος τενίστας που κατακτάει δύο τίτλους τη φετινή σεζόν, μετά τους Ρότζερ Φέντερερ και Ντόμινικ Τιμ. Θυμίζουμε ότι ο Τσιτσιπάς είχε θριαμβεύσει και στη Μασσαλία. 

‘Ο,τι καλύτερο για τον 20χρονο αθλητή, που θα πάει τώρα με φόρα στα Masters σε Μαδρίτη και Ρώμη, ενώ στη συνέχεια θα κυνηγήσει τη διάκριση και στο Roland Garros.

Ο Τσιτσιπάς ήταν εξαιρετικός στο πρώτο σετ και κατάφερε σχεδόν με συνοπτικές διαδικασίες να φτάσει στο 1-0.

Όταν, λοιπόν, σημείωσε κατευθείαν μπρέικ στο δεύτερο, όλα έδειχναν ότι θα έφτανε με άνεση στη νίκη. Ο Κουέβας, ωστόσο, σπεσιαλίστας του χώματος, εκμεταλλεύτηκε ένα μικρό μπλακ άουτ του νεαρού Έλληνα και με εννέα πόντους στη σειρά έκανε μεγάλη ανατροπή μετά το εις βάρος του 4-2 και βρέθηκε να προηγείται με 4-5.

Στο επόμενο γκέιμ, μάλιστα, είχε και σετ πόιντ, όμως ο Στέφανος κατάφερε να μείνει όρθιος και οι διαφορές λύθηκαν οριστικά στο τάι μπρέικ.

Εκεί ο Τσιτσιπάς ήταν πολύ πιο αποφασιστικός και παρότι «πέταξε» τρία ματς πόιντ μετά το 6-1, μπόρεσε να φτάσει τελικά στη νίκη μετά από συνολική προσπάθεια διάρκειας 1 ώρας και 43 λεπτών.

Με την πορεία του στην Πορτογαλία ο Στέφανος επιστρέφει στο Νο.9, ενώ ανεβαίνει και στο Νο.4 της φετινής βαθμολογίας (Race) που οδηγεί στο ATP Finals!

Εκτός από τους 250 βαθμούς, ο Τσιτσιπάς βάζει στην τσέπη και 90.390 ευρώ.

Ο επόμενος σταθμός του είναι η Μαδρίτη, όπου θα ξεκινήσει την προσπάθειά του από τον δεύτερο γύρο και θα παίξει με τον Ζοάο Σόουζα ή qualifier.

Πηγή: filathlos.gr

Leave a Comment