LOADING

Type to search

Ανακοίνωση της Π.Υ Κορίνθου για την αντιπυρική περίοδο

Επικαιρότητα

Ανακοίνωση της Π.Υ Κορίνθου για την αντιπυρική περίοδο

Share


Από 1η Μαΐου ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος η οποία θα διαρκέσει μέχρι και 31η Οκτωβρίου 2019.

Ανεξάρτητα από τις κατά τόπους καιρικές συνθήκες ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, καπνίσματα μελισσών, κάθε χρήση φλόγας καθώς και εργασίες που παράγουν θερμότητα ή σπινθήρες σε υπαίθριο χώρο.

Σύμφωνα με το άρθρο 5 της υπ΄αριθ. 9Α/2005- (ΦΕΚ 1554/Β/2005), για τους μήνες Μάιο μέχρι και Οκτώβριο κάθε έτους, επιτρέπεται ύστερα από άδεια, ατομική ή ομαδική, που εκδίδεται από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία, η καύση αγροτικών εκτάσεων, υπό την επίβλεψη του ενδιαφερόμενου, κατά τις πρωινές ώρες μέχρι τη 12η μεσημβρινή, όταν ο δείκτης επικινδυνότητας που εκδίδεται αρμοδίως, είναι για την περιοχή καύσης 1 (χαμηλή) ή 2 (μέση).

Παρακαλούμε κάθε κάτοικο ή επισκέπτη της περιοχής ευθύνης δικαιοδοσίας μας να παρατηρεί με προσοχή ώστε να αποφθεχθεί τυχόν πιθανότητα αμέλειας που μπορεί να εξελιχθεί ταχεία σε πυρκαγιά.

Σε περίπτωση διαπίστωσης πυρκαγιάς καλείτε ΑΜΕΣΑ στο τηλέφωνο 199 και δίνετε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε, καθώς και πληροφορίες για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπετε την πυρκαγιά και είδος της βλάστησης που καίγεται.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ Δ.Π.Υ.Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Χρήστος Β. Πλατάς

Πύραρχος

Leave a Comment