LOADING

Type to search

Πρόγνωση καιρού: Άστατος ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Αισθητή βελτίωση από Μ. Δευτέρα

Επικαιρότητα

Πρόγνωση καιρού: Άστατος ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Αισθητή βελτίωση από Μ. Δευτέρα

Share

Άστατος αναμένεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο και σε πολλές περιοχές αναμένονται βροχές. Ο καιρός έχει “τρελαθεί” τις τελευταίες ημέρες καθώς τη μια στιγμή έχει ηλιοφάνεια και την άλλη βρέχει. Στην Αττική, μάλιστα, τη Δευτέρα το «έστρωσε» με χαλάζι το μεσημέρι, ενώ το πρωί έμοιαζε με καλοκαίρι.

Το Σάββατο, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένονται βροχές και καταιγίδες στην Ηπειρο, το βόρειο Ιόνιο, τη δυτική Μακεδονία και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο πιθανόν πρόσκαιρα να είναι ισχυρές. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της βορειοανατολικής χώρας.

Η θερμοκρασία θα ανέβει στα δυτικά. Στα ανατολικά θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα ως προς τις μέγιστες τιμές.

Την Κυριακή των Βαΐων, που τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, ο καιρός θα είναι αίθριος. Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά, κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τη Μακεδονία νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στην περιοχή των Δωδεκανήσων 7 μποφόρ.

Η θεοκρασία δεν θα έχει αξιόλογη μεταβολή στα δυτικά, ενώ θα υπάρξει άνοδος στα ανατολικά.

Ευχάριστα νέα για τον καιρό του Πάσχακαθώς σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις όλα δείχνουν καλοκαιρία με υψηλές θερμοκρασίες.

Είναι ξεκάθαρο πια πως ο καιρός, κυρίως την Κυριακή και τη Μεγάλη Δευτέρα θα είναι καλός σε ολόκληρη τη χώρα, χωρίς βροχές και με τη θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο να ξεπερνά κατά τόπους και τους 25 – 26 βαθμούς.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Leave a Comment