LOADING

Type to search

Θ.Γκίλλας:Η ενασχόλησή μου με τα κοινά έγινε με γνώμονα το όραμα να επιχειρήσουμε

Κορινθία

Θ.Γκίλλας:Η ενασχόλησή μου με τα κοινά έγινε με γνώμονα το όραμα να επιχειρήσουμε

Share

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες και φίλοι,

Ονομάζομαι Θωμάς Γκίλλας, διαμένω στην Κόρινθο από όπου και κατάγομαι. 

Με κάποιους από εσάς έχουμε ήδη γνωριστεί και με κάποιους άλλους ενδεχομένως να γνωριστούμε, είτε μέσω της δουλειάς μου είτε μέσω του δήμου. Μέσα από τη δεκαετή επαγγελματική μου πορεία στον τομέα του εμπορίου (αντιπροσωπεία παγωτών ΚριΚρι, Βενέτη κ.ά.) κατάφερα  να διακρίνω τα εξής: Αρχικά για να είσαι αποτελεσματικός με τους πελάτες σου και κατ’ επέκταση με τους ανθρώπους  της κοινωνίας στην οποία ζεις, πρέπει μέσω της  καθημερινής προσωπικής επικοινωνίας και συναναστροφής να ακούς και να αφουγγράζεσαι τον παλμό τους, την αγωνία, βρίσκοντας και παρέχοντας τις βέλτιστες λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν. Γι’ αυτό θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την τιμή και την εμπιστοσύνη που μου δείχνει όλα αυτά τα χρόνια η αγορά που αποτελεί την τοπική κοινωνία, ως απόρροια της εκτίμησης της δουλειάς μου, της ειλικρίνειας και του χαρακτήρα μου.

Η ενασχόλησή μου με τον δήμο και συγκεκριμένα την κοινότητα της πόλης που γνωρίζω ήδη αρκετά καλά, έγινε με γνώμονα το όραμα που έχω για να επιχειρήσουμε

όλοι μαζί διαρθρωτικές μεταβολές και εκσυγχρονισμούς που διευκολύνουν την πορεία μας και θα μας προετοιμάσουν για την επόμενη μέρα. Επέλεξα τον Αλέξανδρο Πνευματικό, γιατί αποτελεί το παράδειγμα του ικανού δημάρχου και που παρά την αδιαμφισβήτητη κρίση από την οποία διέρχονται σήμερα οι θεσμοί, με τη συνεργασία όλων βλέπει τα προβλήματα, προσαρμόζεται στις συνθήκες και με υπευθυνότητα εγγυάται την ποιοτική και ομαλή λειτουργία των θεσμών που εξυπηρετούν σε καθημερινή βάση τη ζωή των Κορινθίων.

Η πόλη της Κορίνθου τον περασμένο χειμώνα διακρίθηκε για την ετοιμότητα, τη δύναμη και το καλό επίπεδο των έργων υποδομών της από το πόσιμο νερό που λειτούργησαν όλες οι υποδομές άρτια, έως τα αντιπλημμυρικά της. Για την επόμενη ημέρα η Κόρινθος πρέπει να είναι έτοιμη να μεγαλώσει. Να μπορεί να φιλοξενήσει όποιον την επιλέξει να μείνει, γιατί είμαστε η πρώτη μεγάλη πόλη δίπλα στη πρωτέυσουσα. Να αποτελεί μια πόλη που να μπορεί να φιλοξενήσει πιο φιλικά πρώτα τους ήδη κατοίκους της με την οργάνωση της οικονομίας και της ποιότητας ζωής γύρω από τον άνθρωπο (όπως π.χ. να μπορεί το παιδί να πηγαίνει με ασφάλεια και μόνο του σε κάποια αθλητική δραστηριότητα ή κάποιος που θα πρέπει να επισκεφθεί το κέντρο για μια δουλειά να μπορεί να εξυπηρετείται και άλλα αυτονόητα).

Μόνο με ρεαλισμό και επιστημονικό σχεδιασμό θα μπορέσουμε να κάνουμε την Κόρινθο να συγκρίνεται με μία ευρωπαϊκή πόλη αντίστοιχου πληθυσμού που θα θέλαμε να ζούμε.

Η σύγκριση πάντα θα είναι με το καλύτερο, και επιβάλλεται να επιταχυνθεί η διαδικασία για καλύτερη πόλη. Έχω τη βούληση και τη δύναμη, να κάνουμε την πόλη μας να πρωταγωνιστεί και σε επίπεδο πολιτισμού με τη διοργάνωση μουσικών φεστιβάλ, αθλητικών διοργανώσεων με εταιρίες που κυριαρχούν στο τομέα τους, έως εκκλησιαστικού τουρισμού (Ιερός ναός Αγίου Παύλου). Μια πόλη που θα έχει πάντα έναν θεσμό να φιλοξενήσει, και να ικανοποιεί κάθε κοινωνική ομάδα, και κουλτούρα.

Ανήκω σε μια γενιά που έχει μάθει να αγωνίζεται για να ανταπεξέλθει στον εργασιακό στίβο και πήρα την απόφαση να ασχοληθώ ενεργά με τα κοινά γιατί θέλω συμπολίτες υψηλών προσδοκιών.

Γνωρίζω την πόλη και τις προοπτικές της, μπορώ να βοηθήσω και σ’ αυτήν την προσπάθεια οφείλουμε όλοι να μετάσχουμε με ευθύνη.

Μετά τιμής,

Θωμάς Α. Γκίλλας

Leave a Comment