LOADING

Type to search

Από τη μαφία των φυλακών στη μαφία των… λαϊκών αγορών

Επικαιρότητα

Από τη μαφία των φυλακών στη μαφία των… λαϊκών αγορών

Share

Οι «νονοί» των ζαρζαβατικών φαίνεται πως βρίσκονται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ., καθώς οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής προσήγαγαν προχθές 20 άτομα τα οποία εκτιμάται πως πουλούσαν… προστασία στις λαϊκές αγορές.

Σύμφωνα με πηγές από την Ασφάλεια Αττικής, το μεγάλο κύκλωμα δρούσε στις περισσότερες λαϊκές αγορές της Αθήνας και θυμίζει ένα… παρόμοιο που είχε εξαρθρωθεί κατά το παρελθόν μετά από μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. χαρακτηρίζουν τους δράστες ως… επόπτες των λαϊκών αγορών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή στο κύκλωμα ακόμη και μελών σωματείων, ωστόσο αυτό τουλάχιστον έως τώρα δεν έχει ξεκαθαριστεί. Οι αστυνομικοί φέρονται να έχουν στα χέρια τους πληροφορίες σχετικά με τη δράση του κυκλώματος και τον τρόπο λειτουργίας. «Οι δράστες εκβίαζαν τους ανθρώπους για να τους παρέχουν… καλά σημεία σε καλές λαϊκές αγορές που ενδεχομένως να οδηγούσαν σε αύξηση των κερδών τους. Υπάρχουν αρκετές πληροφορίες και εξετάζουμε αρκετά στοιχεία. Εδιναν…. ευκαιρίες», ανέφεραν χθες αστυνομικές πηγές.

Καταθέσεις για τη δράση του κυκλώματος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν δώσει αρκετά εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές σε όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής, όπως επίσης και αρκετά στοιχεία για τα χρήματα που ζητούσε το κύκλωμα για την «προστασία» που «πουλούσε».

Το 2015 μετά από μεγάλη έρευνα της Αστυνομίας στην Αργολίδα είχαν εντοπιστεί αρκετά άτομα τα οποία πουλούσαν… προστασία σε λαϊκές αγορές. Οι αστυνομικοί είχαν πραγματοποιήσει μεγάλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταυλισμούς Ρομά, στη Νέα Κίο και στη Γλυκειά Αργολίδας, καθώς και στον Ασπρόπυργο Αττικής. Συνολικά είχαν συλληφθεί δέκα νεαροί Ρομά, τέσσερις άνδρες, 18 έως 28 ετών, και έξι γυναίκες 20 έως 38 ετών.

Την προανάκριση για το τωρινό κύκλωμα έχει αναλάβει το τμήμα Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που έχει ήδη συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση.


Πηγή: eleftherostypos.gr

Leave a Comment