LOADING

Type to search

Νέα εξέλιξη: Προσήχθη ύποπτος για τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή

Επικαιρότητα

Νέα εξέλιξη: Προσήχθη ύποπτος για τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή

Share

Σύμφωνα με πληροφορίες προσήχθη από τις αρχές ύποπτος για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή.

Η προσαγωγή του υπόπτου έγινε το βράδυ της Τετάρτης σε ξενοδοχείο των νοτίων προαστίων όπου βρισκόταν μαζί με τη σύζυγό του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ η προσαγωγή αρχικά έγινε για άλλο αδίκημα, ωστόσο στη συνέχεια βρέθηκαν στοιχεία και ενδείξεις που τον εμπλέκουν με τη στυγερή δολοφονία του Γιάννη Μακρή στη Βούλα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο 46χρονος Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας είχε ανοιχτό μέτωπο αντιδικίας με οικογένεια λιβανέζικης καταγωγής.

«Εισαγόμενο» εκτελεστή πληρωμένου «συμβολαίου θανάτου» βλέπουν οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πίσω από την εν ψυχρώ εκτέλεση του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας.

Αυτό είναι ένα συμπέρασμα στο οποίο έφτασαν εξετάζοντας καρέ καρέ τα πέντε δευτερόλεπτα που χρειάστηκαν για τον πληρωμένο δολοφόνο του 46χρονου επιχειρηματία, ο οποίος λειτούργησε με «θανατηφόρα» εμπειρία, πυροβολώντας το θύμα αρχικά τέσσερις φορές, ενώ στη συνέχεια με περίσσια ψυχραιμία χρησιμοποίησε το πιστόλι με το σιγαστήρα και αποτελείωσε τον άτυχο άνδρα.

Ο δράστης, ο οποίος δεν αποκλείεται να κάλυπτε το πρόσωπό του με μάσκα σιλικόνης, φορούσε ένα μαύρο καπέλο τζόκεϊ, ένα δίχρωμο αθλητικό μπουφάν, μαύρο παντελόνι και αθλητικά παπούτσια. Μετά την εκτέλεση, όπως αποτυπώθηκε στο βίντεο που έφερε χθες στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Καθημερινή», από τις κάμερες ασφαλείας έξω από το σπίτι όπου διέμενε στα νότια προάστια ο «Αυστραλός», άρχισε να τρέχει προκειμένου να απομακρυνθεί από το συγκεκριμένο σημείο όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Επιπρόσθετα, εκτιμάται πως αμέσως μετά το συμβάν διέφυγε για το εξωτερικό, προκειμένου να χαθούν τα ίχνη του και να μην μπορέσουν να τον εντοπίσουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Το βράδυ της Δευτέρας η σύζυγος του Γιάννη Μακρή, Βικτώρια Καρύδα, αλλά και ο πατέρας του κατέθεσαν στους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής χωρίς προς το παρόν να μπορούν να δώσουν στοιχεία ικανά για να βοηθήσουν τις έρευνες. «Δεν είχαμε κάποια αναφορά από τον ίδιο πως δεχόταν απειλές για τη ζωή του», φέρεται να κατέθεσαν τα στενά συγγενικά του πρόσωπα, με τους αστυνομικούς να ρωτούν λεπτομέρειες για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες αλλά και για τις διαφορές που ενδεχομένως να είχε με διάφορα πρόσωπα.

Οι αστυνομικοί αναζητούν το κίνητρο της δολοφονίας στα πρόσφατα «ανοίγματά» του στη Μύκονο με ιδιωτική εταιρία φύλαξης, αλλά και στα «γραμμάτια αντεκδίκησης» στην Αυστραλία, όπου διατηρούσε επιχειρήσεις πριν αποφασίσει να μετακομίσει μόνιμα στην Ελλάδα, πριν από μερικά χρόνιας. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση αποφάσισαν να υποβάλουν αίτημα στις αρχές της Αυστραλίας προκειμένου να ενημερωθούν για τις υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και την απόπειρα ανθρωποκτονίας για την οποία φέρεται να είχε κατηγορηθεί, σύμφωνα με αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, ο «Αυστραλός», στέλνοντας ερωτηματολόγιο στις αυστραλιανές Αρχές.

Σημειώνεται πως ο 46χρονος είχε «ανοιχτούς λογαριασμούς» με έναν πρώην συνέταιρό του στην Αυστραλία, με τον οποίο διατηρούσαν κατά το παρελθόν κέντρο νυχτερινής διασκέδασης στο Σίδνεϊ. Ο 46χρονος το 2007 κατηγορήθηκε για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του αδερφού του συνεταίρου του, ωστόσο το 2009 είχε απαλλαχθεί από τη συγκεκριμένη κατηγορία. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πρώην συνέταιροι είχαν διαμάχη για 1,5 εκατομμύριο δολάρια από την αγοραπωλησία 30 τόνων ελαίου μεθαμφεταμίνης, ενώ το 2015 ο Λιβανέζος και ο Γιάννης Μακρής συνεπλάκησαν στη Μύκονο, όπου συναντήθηκαν τυχαία σε γνωστό κέντρο νυχτερινής διασκέδασης στο «νησί των ανέμων».

Από την τότε άγρια συμπλοκή οι δύο άνδρες είχαν τραυματιστεί αρκετά και τους χώρισαν οι ψυχραιμότεροι. «Ισως να πρόκειται για μία έχθρα που δεν τελείωσε ποτέ. Ίσως να δόθηκε εντολή από το εξωτερικό για την εξόντωσή του. Είναι σενάριο και αυτό και εξετάζεται», έλεγαν χαρακτηριστικά την περασμένη εβδομάδα αστυνομικές πηγές.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Leave a Comment