LOADING

Type to search

Η Πελοπόννησος στη 2η Ελληνο-Ολλανδική Έκθεση «Feel, Taste, Live Greece!»

Επικαιρότητα

Η Πελοπόννησος στη 2η Ελληνο-Ολλανδική Έκθεση «Feel, Taste, Live Greece!»

Share

Η Πελοποννήσος έδωσε δυναμικά το «παρών» στην 2η Ελληνο – Ολλανδική Έκθεση/Φεστιβάλ «Feel, Taste, Live Greece!», η οποία πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο εκθεσιακό κέντρο «Expo Houten», στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, από τις 15 έως 17 Μαρτίου 2019.
Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ «Ελλάδα Παντού», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και Ε.Ο.Τ., του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ολλανδία.

Ο σκοπός της Έκθεσης είναι να δημιουργηθεί ένας μόνιμος εξαγωγικός, εμπορικός και διαπολιτισμικός διάλογος μεταξύ της Ελλάδας και της Ολλανδίας, με ετήσιο σημείο συνάντησης την τριήμερη εκδήλωση.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων εξειδικευμένες συναντήσεις δικτύωσης επαγγελματιών, θεματικές παρουσιάσεις γεύσεων και εδεσμάτων από θεσμικούς φορείς και επιχειρήσεις, ημερίδα για την Κοινωνική επιχειρηματικότητα, o 1ος διαγωνισμός Greek Dutch Fusion Cuisine, εικαστική έκθεση σε ειδικό χώρο και πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Η έκθεση είχε τις εξής θεματικές:
-Τρόφιμα και ποτά (από όλη την Ελλάδα).
-Τουρισμός (Γενικός, Ιατρικός, Ειδικός/Θεματικός κ.α.).
-Παροχή υπηρεσιών (κτηματομεσίτες, εκπαίδευση, ψυχαγωγία).
-Διάφορα προϊόντα (Βιολογικά και βρώσιμα καλλυντικά, είδη διακόσμησης, μόδα κ.α.).
-Εικαστικές τέχνες – κόσμημα – μικρογλυπτά – αντικείμενα τέχνης.
-Τομέας Μη Κερδοσκοπικών και Μη Κυβερνητικών οργανώσεων.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε με δικό της ανεξάρτητο περίπτερο 24 τμ., το οποίο φιλοξένησε φορείς, σωματεία όπως ο «Πολιτιστικός και Εξωραιστικός Σύλλογος Γυναικών Μάνης » με την πρόεδρο κα Αθηνά Ξανθάκη και «ΟΙ φίλοι της Βέργας» με το μέλος του Δ.Σ. κ. Κωνσταντίνο Μαρκάκη και επιχειρήσεις της Πελοποννήσου με εξειδίκευση στον περιπατητικό τουρισμό.

Η παρουσία της δραστήριας «ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ» εκπροσωπούμενη με το μέλος του Δ.Σ. κ. Βασίλειο Παλιάκη εντυπωσίασε ιδιαίτερα. Κεντρική θεματική ενότητα αποτέλεσε ο περιπατητικός τουρισμός, με έμφαση στη προβολή των μονοπατιών της Πελοποννήσου, η διαχείριση των οποίων βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη και εξέλιξη με πολύ καλά αποτελέσματα για το Menalon Trail, του οποίου διαχειριστής είναι η, «ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ». 

Το περίπτερο της Πελοποννήσου το επισκέφτηκαν πλήθος επισκεπτών, Ολλανδοί αλλά και πολλοί συμπατριώτες μας Έλληνες από το BENELUX (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο) και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, μέσα από το πλούσιο και εξειδικευμένο έντυπο υλικό και τις συζητήσεις για τις μοναδικές δυνατότητες και εμπειρίες, που προσφέρει η Πελοπόννησος στον επισκέπτη και για τον περιπατητικό τουρισμό.

Ο «Σύλλογος Ελλήνων Ολλανδίας» και η «Ελληνική κοινότητα του Ρόντερνταμ» εντυπωσίασαν με τη συνεχή παρουσία, τους Ελληνικούς χορούς και την έντονη συμμετοχή τους.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

Leave a Comment