LOADING

Type to search

Είχαν ρημάξει γειτονιές της Καλαμάτας: 22 κλοπές από συμμορία 6 νεαρών

Πελοπόννησος

Είχαν ρημάξει γειτονιές της Καλαμάτας: 22 κλοπές από συμμορία 6 νεαρών

Share

Συμμορία αποτελούμενη από 6 νεαρούς Ρομά περιφερόταν με ένα αυτοκίνητο σε γειτονιές της ανατολικής Καλαμάτας και στην περιοχή του νέου Δημαρχείου, τα Λέικα, το Ξηροκάμπι και το Ελαιοχώρι κι αφού έμπαινε σε σπίτια έκλεβε χρυσαφικά, χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Τη συμμορία που φέρεται να είχε διαπράξει 22 κλοπές και 3 απόπειρες κλοπής από πέρυσι το Σεπτέμβριο μέχρι και την περασμένη Τρίτη εξάρθρωσε η Ασφάλεια Καλαμάτας. Εχουν συλληφθεί οι δύο από τους έξι, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα στον ανακριτή. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νεαροί, μεταξύ τους και ένας 14χρονος ανήλικος, έκλεβαν κυρίως μετρητά και κοσμήματα αξίας. Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, η αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τα 33.000 ευρώ, αν και δεν έχουν δηλώσει όλοι οι παθόντες πόσο άξιζαν τα πράγματα τα οποία τους έκλεψαν. Ωστόσο, μόνο ένα μέρος από τα χρυσαφικά που εκλάπησαν αξίζουν, κατά δήλωση των ιδιοκτητών, περισσότερα από 28.500 ευρώ.

ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ

Το κουβάρι για την ταυτότητα των νεαρών διαρρηκτών και την αποκάλυψη της δράσης τους άρχισε να ξετυλίγεται το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Χάρη στην παρατηρητικότητα των γειτόνων, σε γειτονιά της Καλαμάτας νότια της οδού Αθηνών, οι αστυνομικοί είχαν τα πρώτα στοιχεία για να αναζητήσουν τους διαρρήκτες, οι οποίοι προσπάθησαν στις 8.30 το βράδυ να μπουν σε σπίτι για να κλέψουν. Οι περίοικοι τους κυνήγησαν και φώναξαν την Αστυνομία οπότε ξεκίνησαν αναζητήσεις από την ΟΠΚΕ.

Λίγες ώρες αργότερα οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ συνέλαβαν έναν 19χρονο στον Αγιο Κωνσταντίνο Αρφαρών ο οποίος προσήχθη στην Ασφάλεια. Την επομένη, την Τετάρτη το απόγευμα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν στα πλαίσια του αυτοφώρου έναν ακόμα 22χρονο σε καταυλισμό έξω από το Αριοχώρι. Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, που περιλαμβάνει ακόμη τέσσερα άτομα: τον 14χρονο αδελφό του 19χρονου συλληφθέντα, δύο 22χρονους και έναν 21χρονο.

Ο ένας μάλιστα από τους 22χρονους έχει πάμπολλες καταδίκες, ενώ σε βάρος του εκκρεμούν προς εκδίκαση δικογραφίες για κλοπές και ληστεία και είναι έξω με περιοριστικούς όρους. Ο ίδιος συμμετείχε και στην ομάδα των 5 Ρομά οι οποίοι είχαν ανοίξει κεντρικό χρυσοχοείο στην Καλαμάτα τον περασμένο Ιανουάριο.

ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

Οι νεαροί, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και ένα αυτοκίνητο για να μετακινούνται και να μεταφέρουν τα κλοπιμαία, έβρισκαν σπίτια που δεν ήταν κανένας μέσα και παραβίαζαν την πιο εύκολη για να ανοίξουν και απομονωμένη από την κοινή θέα μπαλκονόπορτα. Συνήθως δρούσαν ανά τρεις, με τον έναν να έχει το ρόλο του τσιλιαδόρου, ενώ οι άλλοι δύο έμπαιναν στα σπίτια. Οι περισσότερες από τις κλοπές τις οποίες φέρονται ότι διέπραξαν ήταν σε γειτονιές της ανατολικής Καλαμάτας, από την οδό Λακωνικής και την Καλλιπατείρας, τα Γιαννιτσάνικα και τη συνοικία της Αγίας Παρασκευής, μέχρι χαμηλά στην Παραλία, την οδό Ηρώων και την Αύρας, καθώς και νότια της οδού Αθηνών και στην ευρύτερη περιοχή του νέου Δημαρχείου. Επίσης, σε σύνολο 25 κλοπών και αποπειρών κλοπής, κατηγορούνται ότι 3 από αυτές έγιναν σε σπίτια στα Λέικα, 1 στο Ξηροκάμπι Λεΐκων και 1 στο Ελαιοχώρι. Οι νεαροί πρόσεχαν πάντα ώστε να μην παίρνουν ογκώδη αντικείμενα τα οποία θα τους καθυστερούσαν, αλλά προτιμούσαν μετρητά και χρυσαφικά, ενώ σπανιότερα έκλεβαν ηλεκτρονικές συσκευές.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σε προγενέστερο χρόνο τα μέλη της συμμορίας είχαν εγκαταλείψει ένα άλλο αυτοκίνητο με το οποίο μετακινούνταν γιατί προφανώς φοβήθηκαν ότι είχε “καεί”. Το αυτοκίνητο αυτό είχαν εντοπίσει εγκαταλελειμμένο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, ενώ το βράδυ που έγινε η σύλληψη του 19χρονου υπήρχαν μαρτυρίες για ένα δικό του αυτοκίνητο, με το οποίο διέφυγαν οι κλέφτες μετά τη… μοιραία γι’ αυτούς απόπειρα διάρρηξης στην οδό Εγγονοπούλου.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Leave a Comment