LOADING

Type to search

Πατρινό καρναβάλι: «Πλημμύρισαν» οι δρόμοι με πολύχρωμες στολές και τραγούδι

Επικαιρότητα

Πατρινό καρναβάλι: «Πλημμύρισαν» οι δρόμοι με πολύχρωμες στολές και τραγούδι

Share
Πατρινό καρναβάλι: «Πλημμύρισαν» οι δρόμοι με πολύχρωμες στολές και τραγούδι

Με χαρούμενες παιδικές φωνές, τραγούδια και χορούς «πλημμύρισε» η ανοιξιάτικη Πάτρα. Κάτω από έναν λαμπρό ήλιο, περισσότεροι από 12.000 μικροί καρναβαλιστές «κατέλαβαν» το κέντρο της πόλης, σκορπίζοντας χαρά, κέφι και ελπίδα.

Οι περίπου 155 ομάδες των παιδιών που πήραν μέρος στην παρέλαση του καρναβαλιού των μικρών, το οποίο έχει καταξιωθεί, ως μια από τις πιο ζωντανές και ελπιδοφόρες ενότητες του πατρινού καρναβαλιού, είχαν πολύχρωμες και καλαίσθητες στολές, σχεδιασμένες με αρκετή φαντασία, χιούμορ, αλλά και ευρηματικότητα.

Στην παρέλαση πήραν μέρος η δημοτική μουσική, οι ξυλοπόδαροι της ομάδας θεάτρου δρόμου X-Saltibagos, η μασκότ του καρναβαλιού των παιδιών, ο Τζίτζικας, και τα άρματα. Μάλιστα, φέτος παρήλασαν τρία νέα άρματα. Πρόκειται για τον «Καρναβαλάκο», που η μορφή του αποτύπωνε τη μασκότ του καρναβαλιού των παιδιών πάνω σε ένα άλογο, το «Κουτάβι» και την «Τοσοδούλα», που βασιζόταν στο ομώνυμο παραμύθι. Επίσης, παρήλασαν και τα παλαιότερα άρματα, δηλαδή το «Ζουζούνι», το «Κάστρο» και ο «Ποσειδώνας».

Αμέσως μετά ακολούθησαν οι χιλιάδες μικροί καρναβαλιστές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος στην παρέλαση συμμετείχαν και ομάδες εκτός Πατρών. Επίσης, πήραν μέρος δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σχολές χορού, τοπικοί σύλλογοι, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με ειδικές ανάγκες, το «Χαμόγελο του Παιδιού» κ.α.

Η παρέλαση των παιδιών ολοκληρώθηκε με τον καθιερωμένο σοκολατοπόλεμο από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών, «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες», «Σοκολατοπαίχτες» και «Σοκολατοβροχή», που γλύκαναν με τις ρίψεις τους, μικρούς και μεγάλους.

Πηγή: cnn.gr

Leave a Comment