LOADING

Type to search

Πασχαλινά «δώρα» σε χιλιάδες νοικοκυριά από την κυβέρνηση

Οικονομία

Πασχαλινά «δώρα» σε χιλιάδες νοικοκυριά από την κυβέρνηση

Share
Πασχαλινά «δώρα» σε χιλιάδες νοικοκυριά από την κυβέρνηση

«Πασχαλινές» παροχές σε χιλιάδες νοικοκυριά ετοιμάζεται να δώσει κυβέρνηση, καθώς μέσα στο επόμενο δίμηνο θα χορηγήσει επίδομα ενοικίου, επίδομα παιδιού, επιστροφές φόρων σε όποιους εγκαίρως υποβάλλουν τη δήλωση τους, ενώ θα τρέξει και τη ρύθμιση των 120δόσεων, πρώτα για τη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία και μετά για τα χρέη προς την εφορία.

Τέλος Μαρτίου θα πληρωθεί η πρώτη δόση για το επίδομαπαιδιού του 2019 σε 926.000 οικογένειες, ενώ εντός του Απριλίου 260.000 νοικοκυριά θα λάβουν το επίδομα ενοικίου και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Θα εισπράξουν δηλαδή το επίδομα για τρεις μήνες, Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Αυτό σημαίνει ότι πριν από το Πάσχα οι δικαιούχοι του επιδόματος ενοικίου θα δουν στην τσέπη τους από 210 έως 630 ευρώ.

Το «πουγκί» των κυβερνητικών παροχών περιλαμβάνει και απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ του 2019 για τους πυρόπληκτους, αλλά και τις νέες ρυθμίσεις που ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας για αναστολή περικοπής των συντάξεων χηρείας σε δικαιούχους ηλικίας 52 έως 55 ετών.

Παράλληλα, με την έναρξη της διαδικασίας υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεωννωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, εντός του Μαρτίου και με την έκδοση ξεχωριστών εκκαθαριστικών για τα ζευγάρια αναμένεται να τρέξουν γρηγορότερα και συγκεκριμένα από τα τέλη Απριλίου οι επιστροφές φόρων στους φορολογουμένους με πιστωτικό εκκαθαριστικό σημείωμα.

Πηγή: cnn.gr

Leave a Comment