LOADING

Type to search

Ερευνώνται ακόμη τα αίτια της τραγωδία σε παραλιακή ταβέρνα της Καλαμάτας

Χωρίς κατηγορία

Ερευνώνται ακόμη τα αίτια της τραγωδία σε παραλιακή ταβέρνα της Καλαμάτας

Share

Μια τραγωδία σημάδεψε το βράδυ της Υπαπαντής -μέρα γιορτής για την Καλαμάτα, καθώς 3 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους στην κουζίνα της ταβέρνας όπου εργάζονταν, από διαρροή υγραερίου.
Πρόκειται για την 53χρονη Ελένη Μπιτσώνη-Κουβάτσου, σύζυγο του ιδιοκτήτη της ταβέρνας, την 52χρονη Ελένη Πανουσοπούλου και την 46χρονη Αδαμαντία Κωνσταντινέα.
Το φοβερό αυτό κακό που έχει συγκλονίσει όχι μόνο την Καλαμάτα, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα, έγινε λίγο μετά τις 9 το βράδυ στην ταβέρνα “Διόνυσος”, Ηρώων και Σανταρόζα, από διαρροή σε φιάλη υγραερίου, ύστερα από αλλαγή και τοποθέτησή της.
Οι μαρτυρίες, από την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αναφέρουν ότι με τη διαρροή του υγραερίου, στο χώρο της κουζίνας, σημειώθηκε ανάφλεξη με ψηλή φλόγα που προκάλεσε φωτιά και καπνούς, καθώς και μια έκρηξη. Οι 3 γυναίκες που εργάζονταν εγκλωβίστηκαν στην κουζίνα, ενώ ο ιδιοκτήτης, άλλοι εργαζόμενοι και οι πελάτες βγήκαν στο δρόμο, στην οδό Ηρώων.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έσπευσαν, έσβησαν πρώτα τις εστίες φωτιές για να φύγουν και οι καπνοί. Με μάσκες και φιάλες οξυγόνου, λόγω της επικινδυνότητας από το υγραέριο, μετά από προσπάθεια απεγκλώβισαν μία – μία τις γυναίκες, που όμως δεν είχαν τις αισθήσεις τους. Ασθενοφόρα τις μετέφεραν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.
Μέχρι να σπεύσουν οι πυροσβέστες, σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας πήρε μια βαριοπούλα και επιχείρησε να σπάσει τον τοίχο της κουζίνας, για να απεγκλωβίσει τη γυναίκα του και τις άλλες δύο εργαζόμενες.
Ο ίδιος παρέμεινε για ώρα έξω από την ταβέρνα, παρακολουθώντας τις προσπάθειες των πυροσβεστών, και με τις προτροπές των τελευταίων μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου παρέμεινε και χθες στη Χειρουργική Κλινική, μαζί με έναν 27χρονο υπάλληλο της ταβέρνας, τραυματίες, αλλά χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.
Τα ακριβή αίτια των 3 γυναικών θα τα διαλευκάνει η νεκροψία – νεκροτομή. Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, που έχει αναλάβει την τραγική υπόθεση, έπαιρνε χθες καταθέσεις από εργαζόμενους και πελάτες της ταβέρνας, προκειμένου να σχηματίσει μια όσο το δυνατόν πιο ακριβή εικόνα για τις συνθήκες της τραγωδίας.
Στο χώρο γύρω από την ταβέρνα συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος, αρχικά επειδή άκουσε τις σειρήνες της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ, και στη συνέχεια όταν μαθεύτηκε το κακό που είχε γίνει. Δύσκολα μπορούσε κανείς να συνειδητοποιήσει τον άδικο τρόπο με τον οποίο χάθηκαν 3 γυναίκες, την ώρα που εργάζονταν.
Πηγή: eleftheriaonline.gr

Leave a Comment