LOADING

Type to search

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με επίκεντρο την Μεσσηνία

Χωρίς κατηγορία

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με επίκεντρο την Μεσσηνία

Share

Με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα από σήμερα Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς τοπικά θα συνοδεύονται από έντονες χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα, με υψηλές ραγδαιότητες και μεγάλα ύψη βροχής.
Το νέο κύμα κακοκαιρίας προβλέπεται ότι θα επηρεάσει σήμερα αργά το απόγευμα τη δυτική και νότια Πελοπόννησο με επίκεντρο την Μεσσηνία και θα έχει διάρκεια έως τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 25 Ιανουαρίου 2019.
Η Πολιτική Προστασία και οι συναρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας είναι σε ετοιμότητα και διαρκή εγρήγορση για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων αναγκών και συνεπειών από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
“Καλούμε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας που έχει συστήσει η Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίαςαπό κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.Ιδιαίτερα, να μη διασχίζουν τους δρόμους που διασταυρώνονται με ρέματα και χείμαρρους, να μην κυκλοφορούν όταν υπάρχει έντονη χαλαζόπτωση και να περιορίσουν γενικότερα τις άσκοπες μετακινήσεις τους κατά την έξαρση των φαινομένων” αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Πηγή: eleftheriaonline.gr

Leave a Comment