Πληκτρολογήστε την αναζήτησή σας

Χωρίς κατηγορία

ΓΣΕΕ: Θέλουμε πίσω τον βασικό μισθό των 751 ευρώ χωρίς διακρίσεις

Μοιραστείτε

Την έντονη αντίδραση της εκφράζει η ΓΣΕΕ στις δηλώσεις της υπουργού Εργασίας, Ε. Αχτσιογλου για την μη 0 συμμετοχή της Συνομοσπονδίας στον διάλογο για την διαμόρφωση του κατώτατου μισθού.

«Η Κυβέρνηση μόλις σε διάστημα δύο ημερών τοποθετήθηκε θετικά και αρνητικά για τη στάση της ΓΣΕΕ σε δύο διαφορετικά ζητήματα. Στο μεν νομοσχέδιο για την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και ελεύθερων επαγγελματιών, εξήρε και αξιοποίησε επικοινωνιακά, υπέρ της κυβέρνησής της, τη θετική στάση της ΓΣΕΕ, ενώ στη διαδικασία κυβερνητικού καθορισμού του κατώτατου μισθού βγάζει άγχος και κατηγορεί, αποκρύπτοντας τηναλήθεια, τα συνδικάτα», αναφέρει η ΓΣΕΕ.
Σημειώνοντας» θέλουμε πίσω τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, χωρίς διάκριση σε βάρος των νέων εργαζομένων.Θέλουμε πίσω τη συλλογική μας αυτονομία και τον απεγκλωβισμό των εργατικών κατακτήσεων από τη γραφειοκρατική διαδικασία – απροκάλυπτο πρόσχημα κοινωνικού διαλόγου της Κυβέρνησης πριν την ανακοίνωση της προειλημμένης απόφασης για τη ρύθμιση του κατώτατου μισθού».
Και προσθέτει ότι ο νόμος που αξιοποιεί το υπουργείο δεν μιλάει για «αύξηση» του κατώτατου μισθού, αλλά για «ρύθμισή» του με αποτέλεσμα ανάπάσα στιγμή και στα χέρια της όποιας Κυβέρνησης ο μηχανισμός αυτός να είναιεργαλείο νέας συμπίεσης του ελάχιστου εργατικού εισοδήματος.
Πηγή: dikaiologitika.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *