LOADING

Type to search

Ένας μήνας για 700.000 επιχειρήσεις να δηλώσουν τους λογαριασμούς των POS

Χωρίς κατηγορία

Ένας μήνας για 700.000 επιχειρήσεις να δηλώσουν τους λογαριασμούς των POS

Share

Εως τις 12 Δεκεμβρίου οι 143 κλάδοι που είναι υποχρεωμένοι να δέχονται πληρωμές με POS θα πρέπει να δηλώσουν τον τραπεζικό επαγγελματικό τους λογαριασμό.

Αν δεν το κάνουν θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 1.000 ευρώ. Αν καθυστερήσουν να τον δηλώσουν θα πληρώσουν 100 ευρώ. Μάλιστα τα περιθώρια είναι πολύ στενά, καθώς αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε διασταυρώσεις.
Οι υπόχρεοι φτάνουν τις 700.000 και θα πρέπει αποκλειστικά στους λογαριασμούς αυτούς να διοχετεύουν όλες τις εισπράξεις που πραγματοποιούν από λιανικές συναλλαγές εμπορίας αγαθών και παροχής υπηρεσιών, είτε με μετρητά είτε μέσω POS, ηλεκτρονικής τραπεζικής ή άλλων μεθόδων ηλεκτρονικών πληρωμών.

Σύμφωνα με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη και της υφυπουργού Οικονομικών, Αικατερίνης Παπανάτσιου, οι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι υποχρεωμένοι να αποδέχονται πληρωμές με ηλεκτρονικά μέσα οφείλουν όλοι, το αργότερο μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου, να έχουν δηλώσει ηλεκτρονικά τα στοιχεία των «επαγγελματικών λογαριασμών» τους στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ (www.aade.gr), με τους κωδικούς που χρησιμοποιούν για την πρόσβασή τους στο σύστημα TAXISnet.
Πηγή: dikaiologitika.gr

Leave a Comment