LOADING

Type to search

Εθελοντές Σπηλαιολόγοι επισκέφθηκαν και κατέγραψαν σπήλαιο στα Δίδυμα Αργολίδας

Χωρίς κατηγορία

Εθελοντές Σπηλαιολόγοι επισκέφθηκαν και κατέγραψαν σπήλαιο στα Δίδυμα Αργολίδας

Share

Το Σάββατο 3.11.2018 βρέθηκαν στα Δίδυμα μια ομάδα Νέων Ερασιτεχνών Σπηλαιολόγων με επικεφαλής τον παλαίμαχο Γιάννη Φαρσαράκη και επισκέφθηκαν την τρύπα Βγκίτι που είναι στην περιοχή της χωματερής στον Σταυρό.

Για όσους δεν παρακολουθούν το θέμα να υπενθυμίσω ότι, μετά από πρόσκληση του Δήμου, επισκέφθηκε τα Δίδυμα ένα κλιμάκιο της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας αποτελούμενο από τρεις Γεωλόγους και μια Αρχαιολόγο Σπηλαίων.
Έμειναν στην περιόχή 4 μέρες.
Επισκέφθηκαν τις δύο δολίνες στα Δίδυμα, το Σπήλαιο Ρουμελιώτη στην Ανατολική πλευρά του Μεγαλοβουνιού και μερικές άλλες σπηλιές στην Ρίνιζα ανατολικά από το Μεγαλοβούνι και βόρεια του Λουκαϊτιού. Την τελευταία ημέρα επισκέφθηκαν το Φράχθι προκειμένου να επιθεωρήσουν τις εργασίες και στην συνέχεια επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο στο Γραφείο του.
Τα μέλη αυτού του κλιμακίου, έχουν εκπαιδευθεί σε καταρριχήσεις με σχοινιά σε σπήλαια, σε καταδύσεις κλπ.
Λόγω ηλικίας όμως έχουν εγκαταλείψει αυτές τις δραστηριότητες. Εχουν αναπτύξει όμως συνεργασίες με ομάδες εθελοντών που κάνουν αυτή την δουλειά.
Οι εθελοντές αυτοί κατεβαίνουν σε σπήλαια, εξερευνούν και συντάσσουν μια βασική έκθεση που περιλαμβάνει πολλές βασικές πληροφορίες.
Ψυχή αυτής της προσπάθειας είναι ο Γιάννης ο Φαρσαράκης από την Κόρινθο. Μαζί του η Βάντα, ο Μάκης και Δημήτρης από το Άργος.
Το Σάββατο 3.11.2018 λοιπόν ο Γιάννης μας επισκέφθηκε με μια ομάδα 5 νέων εθελοντών, τρεις άντρες και δυο γυναίκες, που είχαν δει φωτογραφίες από προηγούμενη επίσκεψη στην τρύπα Βγκίτι, είχαν εντυπωσιαστεί και ήθελαν επί πλέον να κάνουν την βόλτα τους και την ‘πρακτική’ τους.
Πηγή: villadidimo.brodimas.gr

Leave a Comment