LOADING

Type to search

Κύπρος: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρασημοφόρησε τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη (φωτογραφίες)

Χωρίς κατηγορία

Κύπρος: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρασημοφόρησε τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη (φωτογραφίες)

Share
Κύπρος: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρασημοφόρησε τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Σε μια σεμνή τελετή και σε κλίμα συγκίνησης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης παρασημοφόρησε απόψε με το Μετάλλιο της Εξαίρετης Προσφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη.


Της παρασημοφόρησης ακολούθησε σύντομη κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, της συζύγου του Αντρης Αναστασιάδη και της κ. Βαρδινογιάννη κατά την οποία επαναδιατυπώθηκαν η αλληλοεκτίμηση και αλληλοσεβασμός για το έργο και τη δράση της κ. Βαρδινογιάννη από τη μια και του Προέδρου της Δημοκρατίας ως ηγέτη της Κύπρου.
Στην ομιλία του, αφού παρασημοφόρησε την τιμηθείσα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η τιμητική αυτή διάκριση εκφράζει και αντανακλά τον σεβασμό, την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη ολόκληρου του κυπριακού λαού και του ιδίου προσωπικά, στον σπουδαίο άνθρωπο Μαριάννα Βαρδινογιάννη και στο μακροχρόνιο, πολύπλευρο ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί το οποίο επεκτείνεται ευρέως και στην Κύπρο.
Πρόσθεσε ότι το Μετάλλιο αποτελεί ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης και εκτίμησης του πολυδιάστατου κοινωνικού και πολιτιστικού έργου που επιτελεί η κ. Βαρδινογιάννη, προσηλωμένη διαχρονικά στην ανιδιοτελή προσφορά προς τους συνανθρώπους μας και τον Ελληνισμό.
Αφού διευκρίνισε ότι το μετάλλιο είναι μια διάκριση που απονέμεται σε διακεκριμένες προσωπικότητες με εξαίρετη προσφορά προς τον Κυπριακό Ελληνισμό και τη Δημοκρατία της Κύπρου, ευρύτερα, είπε προς την κ. Βαρδινογιάννη “τάξατε συνειδητά τον εαυτό σας ψυχή τε και σώματι στη στήριξη όσων το έχουν ανάγκη, αναλαμβάνοντας εμβληματικές πρωτοβουλίες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο”.

Αναφερόμενος στη σπουδαία, όπως είπε, πορεία της τιμηθείσας, παρέθεσε την απτή συνεισφορά του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» που δημιούργησε και στην αποστολή της ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι η αδελφοποίηση του Ιδρύματος «ΕΛΠΙΔΑ» με το ίδρυμα «ΕΛΠΙΔΑ» της Κύπρου, και το Σύμφωνο Συνεργασίας ανάμεσα στο Ίδρυμα «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα ενισχύει επιστημονικά και οργανωτικά τον κοινό αγώνα για την καταπολέμηση του καρκίνου.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ακόμα ότι εξίσου σημαντική θεωρείται και η τεράστια συνεισφορά της κ. Βαρδινογιάννη, από τις διάφορες θέσεις τις οποίες υπηρετεί στα πολιτιστικά και πνευματικά δρώμενα εστιάζοντας στη συνύπαρξη και τον διάλογο των διαφορετικών πολιτισμών και στην ανάδειξη της συμβολής του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος και του Ελληνικού πολιτισμού προς την κατεύθυνση αυτή.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχίζοντας ανέφερε ότι εκλαμβάνεται ως ανεκτίμητου αξίας για τους Κύπριους, το έργο που επιτελεί ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και ως μέλος της Διεθνούς Κίνησης Γυναικών για την Ειρήνη, καθώς εντός αυτού του πλαισίου έχει η συνεχή έγνοια την επικράτηση της ειρήνης στην Κύπρο όσο και τον εντοπισμό και τον επαναπατρισμό των απαράμιλλης τέχνης κλεμμένων θησαυρών της κατεχόμενης πατρίδας μας.
Η κ Βαρδινογιάννη από την πλευρά αφού δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένη, είπε ότι ο κυπριακός ελληνικός διαχρονικά διακρίνεται από ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στα μεγάλα εθνικά προβλήματα.
Πρόσθεσε πως είναι ένας λαός με ανοιχτή καρδιά και έμφυτη γενναιοδωρία, που δεν διστάζει να προσφέρει, να βοηθά και να συμπαραστέκεται σε εκείνους που έχουν ανάγκη.
Η κ. Βαρδινογιάννη είπε επίσης ότι δεν μπορεί να φανταστεί καλύτερο παράδειγμα αλληλεγγύης και προσφοράς από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη που με ξεχωριστή ευαισθησία και όραμα αγωνίζεται για να εξασφαλίσει ένα καλύτερο αύριο για κάθε πολίτη της χώρας του.
Στην ομιλία της η κ. Βαρδινογιάννη αναφέρθηκε στη σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας ότι η κ. Αναστασιάδη είναι λαμπρό παράδειγμα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης και είναι πάντα έτοιμη να προσφέρει βοήθεια σε πράξεις και όχι σε λόγια.

Συνεχίζοντας ανέφερε πως ούτε η ίδια, ούτε ο ελληνικός λαός θα ξεχάσουν τη βοήθεια που πρόσφερε στις φονικές πλημμύρες στις Μάνδρες και ότι συγκέντρωσε χρήματα για να φτιαχτεί εκ νέου η παιδική χαρά στις Μάνδρες.

Η κ. Βαρδινογιάννη ανέφερε πως το μετάλλιο με το οποίο παρασημοφορήθηκε αποτελεί συμβολισμό αδελφικών δεσμών και αμοιβαίας εκτίμησης και αγάπης.
Ταυτόχρονα πρόσθεσε πως το μετάλλιο δεν ανήκει μόνο στην ίδια, αλλά και στους αμέτρητους καθημερινούς ήρωες στην Κύπρου που αγωνίζονται για τον παιδικό καρκίνο, ανήκει, σε κάθε παιδί και σε κάθε γονιό που ήρθαν αντιμέτωποι με την ασθένεια, σε κάθε εθελοντή δότη, σε κάθε γιατρό και κάθε νοσηλευτή που αγωνίστηκε να σώσει ένα παιδί και σε κάθε πολίτη που από το υστέρημα του πρόσφερε για να στηρίξει αυτόν τον αγώνα και σε όσους συνέβαλαν στο όραμα για τη δημιουργία μιας πιο ανθρώπινης κοινωνίας.
Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χάρισε στην κ. Βαρδινογιάννη ασημένιο αντίγραφο κυπριακού αμφορέα και η κ. Βαρδινογιάννη ασημένιο στεφάνι από κλάδους ελιάς.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως θα τοποθετήσει το στεφάνι στο γραφείο του.
Η κ. Βαρδινογιάννη είπε πως “ο κόσμος στην απλότητα του λέει πως τα καταφέρνει πολύ καλά αυτός ο Πρόεδρος”.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Leave a Comment