LOADING

Type to search

Μεγάλες αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης – Τι γίνεται με την ανανέωση

Χωρίς κατηγορία

Μεγάλες αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης – Τι γίνεται με την ανανέωση

Share

Μεγάλες αλλαγές στις ανανεώσεις των αδειών οδήγησης, αλλά και στο όριο ηλικίας για την οδήγηση αυτοκινήτου από νέους οδηγούς περιλαμβάνει ο νέος νόμος Σπίρτζη, ο οποίος ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή.  

Συγκεκριμένα ο νόμος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προβλέπει για την ανανέωση διπλώματος οδήγησης 
Τι ίσχυε:
Μετά τα 65 χρόνια ανανέωναν κάθε τρία χρόνια προσκομίζοντας εξετάσεις από οφθαλμίατρο και παθολόγο και τα παράβολα. Έδιναν: 10 ευρώ σε κάθε γιατρό και 98 ευρώ παράβολα



Τι ισχύει
Όποιος έχει βγάλει δίπλωμα από 18/1/13 και μετά πρέπει να το ανανεώνει κάθε 15 χρόνια
Άνω των 74 τι ίσχυε:
Ανανέωναν κάθε 3 χρόνια προσκομίζοντας εξετάσεις από οφθαλμίατρο, παθολόγο και τα παράβολα (10ευρώ+10ευρω +98ευρω)•Οι άνω των 80 όφειλαν να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση και από άλλες δυο ειδικότητες. ΩΡΛ και ψυχίατρο
Τι ισχύει:
Ανανεώνουν κάθε 3 χρόνια. Όμως εκτός από τους γιατρούς (οφθαλμίατρο και παθολόγο) όπως και τα παράβολα, πρέπει να εξετάζονται και στην πορεία.
Μετά τα 80:
Όποιος έχει συμπληρώσει τα 74 χρόνια του από τις 30/8/2019 και μετά για να ανανεώσει πρέπει να εξεταστεί και στην πορεία.
Εξέταση από τέσσερις  γιατρούς με αντίτιμο 10 ευρώ στον καθένα. 15 ευρώ το κόστος για την εξέταση στην πορεία και 98 ευρώ των παραβόλων.

Λόγω της απεργίας των εξεταστών έχει δοθεί παράταση. Τι ισχύει για τους 17αρηδες Μέχρι να συμπληρώσουν τα 18 τους χρόνια μπορούν να οδηγούν με παρουσία ενηλίκου (30 ετών και πάνω), που να έχει  δίπλωμα οδήγησης για τουλάχιστον πέντε χρόνια και να μην τον βαραίνουν βαθμοί ποινής στο point system.  
Πηγή: dikaiologitika.gr

Leave a Comment