LOADING

Type to search

Χρ.Δήμας: «Κεντρικό σύνθημα «2019-2023: Ανάπτυξη για την Ελλάδα, Ανάπτυξη για Όλους»

Οικονομία Πολιτική

Χρ.Δήμας: «Κεντρικό σύνθημα «2019-2023: Ανάπτυξη για την Ελλάδα, Ανάπτυξη για Όλους»

Share

Με κεντρικό σύνθημα «2019-2023: Ανάπτυξη για τις τοπικές κοινωνίες, Ανάπτυξη για την Ελλάδα, Ανάπτυξη για Όλους», το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεωνπαρουσίασε χθες το Κυβερνητικό Έργο στους τομείς των επενδύσεων, της ανάπτυξης, της έρευνας & καινοτομίας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Η πολιτική ηγεσία ανέλυσε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του Υπουργείου που οδήγησαν σε ιστορικά ρεκόρ σε επενδύσεις – ιδίως ξένες επενδύσεις -και εξαγωγές, τη σημαντική αύξηση των στρατηγικών επενδύσεων, των ΣΔΙΤ και των υπαγωγών στον Αναπτυξιακό Νόμο καθώς και την πρώτη θέση της Ελλάδας στην ΕΕ-27 τόσο στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ 2014-20 αλλά και στην έγκριση και άμεση υλοποίηση του νέου ΕΣΠΑ 2021-27, όσο και στη βελτίωση του Δείκτη Καινοτομίας μεταξύ 2015-2022 προσελκύοντας, παράλληλα, επενδύσεις παγκόσμιας εμβέλειαςστον τομέα έρευνας, καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας.

Ο κ. Δήμας εστίασε στο κομμάτι της Έρευνας & Καινοτομίας, που η Ελλάδα κατέλαβε την 1η θέση μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, στην βελτίωση του Δείκτη Καινοτομίας μεταξύ 2015-2022.

Τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν, επικυρώνουν τις πολιτικές για την καλύτερη αξιοποίηση της ερευνητικής δραστηριότητας που διεξάγεται στην Ελλάδα, την προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και την γενικότερη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας, τόνισε χαρακτηριστικά, πως: «θέλουμε να καλλιεργήσουμε τις συνθήκες και να παρέχουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία, ώστε οι ταλαντούχοι νέοι επιχειρηματίες και επιστήμονες να νιώθουν σιγουριά πως μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί σε παγκόσμια κλίμακα από την Ελλάδα.»

Ο στόχος είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια με αμείωτο ρυθμό, προκειμένου η Ελλάδα να αποκτήσει ηγετικό ρόλο στην έρευνα, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στην εκδήλωση, μίλησαν επίσης, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός κ. Γιάννης Τσακίρης και εκπρόσωποι της επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων και παραγωγικοί φορείς.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε τα εξής:

«Η Ελλάδα των ρεκόρ και των εξαιρετικών επιδόσεων στην οικονομία και στον ρυθμό ανάπτυξης, μπορεί πλέον να ατενίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε, χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν, έχουμε ολοένα και περισσότερες επενδύσεις εγχώριες και ξένες, οι startup έχουν πλέον σύμμαχο την Πολιτεία, ενώ εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας βρίσκονται πλέον στην Ελλάδα.»