LOADING

Type to search

Πρόγνωση καιρού: Προσοχή! Πού θα χτυπήσει η «Ωκεανίδα» που πλησιάζει

Χωρίς κατηγορία

Πρόγνωση καιρού: Προσοχή! Πού θα χτυπήσει η «Ωκεανίδα» που πλησιάζει

Share

Πλησιάζει τη χώρα μας το νέο κύμα κακοκαιρίας. Η «Ωκεανίς», όπως βαφτίστηκε από τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) θα φέρει πυκνές χιονοπτώσεις, ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους, πολικές θερμοκρασίες και χαλαζοπτώσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Αττική, ενώ θα χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας.
Η κακοκαιρία αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα από το πρωί του Σαββάτου.

Πού θα χτυπήσουν τα έντονα φαινόμενα

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν από τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο.
Από τη Θεσσαλία και βορειότερα οι χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σταδιακά και σε πεδινές περιοχές, ενώ ενδεικτικό υψόμετρο για την ανατολική Στερεά είναι τα 200-300 μέτρα και για την Πελοπόννησο τα 300-500 μέτρα.
Πάντως, τις βραδινές ώρες οι χιονοπτώσεις στα βόρεια θα εξασθενήσουν.
Την Κυριακή (24-02-2019) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην ανατολική Στερεά , την Εύβοια και στη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες και τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και τις Σποράδες.
Ειδικά για την Αττική, χιονοπτώσεις προβλέπονται το Σάββατο από το απόγευμα, αρχικά στα ορεινά βαθμιαία στα ημιορεινά και σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλό υψόμετρο και θα είναι κατά τόπους πυκνές. Τις βραδινές ώρες δεν αποκλείεται να χιονίσει πρόσκαιρα και στο κέντρο της Αθήνας.
Παράλληλα, την Κυριακή πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι 8-9 μποφόρ, θα πνέουν το Σάββατο και στο βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση προβλέπεται σταδιακά την Κυριακή (24-02-2019).
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν κυρίως την Κυριακή (24-02-2019) στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και τη Δευτέρα (25-02-2019) κατά τόπους στην Κρήτη.
Η θερμοκρασία από το Σάββατο και από τα βόρεια θα σημειώσει σημαντική πτώση της τάξης των 10 βαθμών. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές και τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά, ο οποίος την Κυριακή και τη δευτέρα στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.
Πηγή: eleftherostypos.gr
Tags:

You Might also Like

Leave a Comment